Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:213.118.134.245

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door ArjenW

Beste anoniem,

Zou je niet zomaar hele lappen tekst willen copy-pasten in Wikipedia-artikelen? Hoe goed ook bedoeld, het levert enkel een onoverzichtelijke brei tekst op binnen een op zich al goed artikel. Bovendien is de herkomst van de tekst onduidelijk, en is het letterlijk overnemen van stukken tekst van andere websites, boeken e.d. niet toegestaan. Je bent uiteraard meer dan van harte welkom om je kennis toe te voegen aan Wikipedia, maar dan wel binnen de bestaande conventies. Ik heb onder mijn berichtje het officiële welkomstbericht van Wikipedia neergezet. Hierin vind je ook links naar de spelregels omtrent het toevoegen van informatie aan artikels. Rest mij alleen nog om je veel succes te wensen.

Vriendelijke groet,

--ArjenW 13 jun 2006 23:31 (CEST)Reageren

Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.096 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".