Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:80.60.91.241

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Gyndalf in het onderwerp Fra Angelico
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.329 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bartolomé van Braganza[brontekst bewerken]

Hallo anonieme gebruiker,

Uw aanhoudende mutaties op het artikel Bartolomé van Braganza hebben de aandacht getrokken van enkele controleurs. Ze ogen namelijk als vandalisme. Nader onderzoek heeft mij geleerd dat uzelf degene bent geweest die het artikel heeft gestart op 18 feb 2011 11:32 (CET). Vandaar dat ik vooralsnog aanneem dat uw correcties bona fide zijn.

Ze ogen echter een beetje 'knullig' als ik zo vrij mag zijn. Ik mag u aanraden via onderstaand sjabloon kennis te nemen van de gang van zaken op Wikipedia, en om eerst eens op kleine schaal te beginnen met het aanbrengen van verbeteringen op artikelen op het terrein van uw expertise.

Ik mag u aanraden om pas na het opdoen van enige ervaring het starten van compleet nieuwe artikelen ter hand te nemen.

Veel succes op Wikipedia! Vriendelijke groet, --Gyndalf (overleg) 18 feb 2011 23:14 (CET)Reageren

PS Verder mag ik u verzoeken, informatie (zoals jaartallen) die zijn toegevoegd aan een persoon waarnaar verwezen wordt, hier weg te halen na afstemming met de overeenkomstige gegevens in het desbetreffende artikel.
Voorbeeld: Lodewijk IX van Frankrijk (1214 – koning 1226-1270) -- deze jaartallen staan al in dat artikel, en mogen niet hier worden gedupliceerd.
Groet, --Gyndalf (overleg) 18 feb 2011 23:37 (CET)Reageren

Vervolg[brontekst bewerken]

Geachte 80.60.91.241,

Ik zie dat u inmiddels zo attent bent geweest om gevolg te geven aan mijn oproep aangaande dubbele informatie. Het ziet ernaar uit dat u nog worstelt met de syntax van Wikipedia. Na uw bewerking zijn (ondanks het feit dat u zichzelf enkele malen heeft gecorrigeerd) nog enkele notatiefouten achtergebleven. Deze zijn door collega ErikvanB en mijzelf weggepoetst. Kijk hier om te zien welke dat waren.

Ik wil u zeker aanmoedigen om door te gaan, en uw expertise met Wikipedia te delen. Gebruik de in het welkomscherm hierboven beschikbare doorklikmogelijkheden om kennis te maken met de manier van werken en andere spelregels.

Deze pagina (uw overlegpagina) is bedoeld voor tweerichtingverkeer, niet alleen voor boodschappen van anderen (zoals ik) aan u. Wie hier schrijft, komt later terug om te zien wat u heeft geantwoord. Hier op Wikipedia wordt (op de overlegpagina's) veel gecommuniceerd over het werk dat op de artikelpagina's gebeurt.

Vriendelijke groet, --Gyndalf (overleg) 19 feb 2011 22:29 (CET)Reageren

Oh ja, dat vergat ik nog: bij het opslaan van de pagina hoeft u in het vak Samenvatting niet meer de naam van het artikel te vermelden. In dat vak vult u in wat u met deze bewerking heeft gedaan; dat had in dit geval kunnen zijn: Jaartallen verwijderen
Groet, --Gyndalf (overleg) 19 feb 2011 22:34 (CET)Reageren

Fra Angelico[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker, zou u, als het u gelegen komt, nog een keer willen kijken naar het artikel over Fra Angelico? U heeft daaraan in januari 2011 een aanmerkelijke bijdrage geleverd, en u lijkt deskundig.

Qua opmaak en indeling is er door diverse mensen aan gesleuteld, en ik heb dit naar mijn beste weten en vermogen een beetje glad getrokken.

Svp vooral kijken naar de overlegpagina ivm de periode 1450-1452.

Hartelijk dank en vriendelijke groet, --Gyndalf (overleg) 22 feb 2011 22:32 (CET)Reageren