Overleg gebruiker:81.11.172.207

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Joris1919
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.330 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Geachte, Wikipedia:Wanneer extern linken is op dit vlak volstrekt onduidelijk, maar naar blogs, groups en forums wordt op deze wiki nooit gelinkt. Daar bestaan echter weer notoire uitzonderingen op.

  • Een erg grote blog met maatschappelijk belang (veel leden, regelmatig in het nationale nieuws etc.) kan een eigen artikel hebben en dan is er ook een externe link naar die blog.
  • Een persoon met een artikel kan een eigen blog hebben, die wordt soms ook gelinkt.

Kom je zaak a.u.b. niet bij mij bepleiten, ik ben geen moderator en maak het beleid op deze wiki niet. Ik vertel je enkel wat 'k heb opgemerkt. Groet, Hephaistos 18 mei 2007 01:34 (CEST)Reageren

Beste 81.11.172.207, ik heb je verzoek tot deblokkade van Andreas Martens afgewezen. Het is niet zo moeilijk hoor, op deze Wikipedia worden geen links naar blogsites geplaatst. Ik constateer dat alle pogingen om de link te plaatsen van een ip adres komen die van dezelfde provider is als waarvan jij nu je beklag doet. Ik ga er dus vanuit dat ik hier tegen dezelfde persoon praat die deze link zo graag geplaatst wil hebben en ook die onvriendelijke opmerking tegenover Zanaq maakte. Ondanks meerdere verzoeken hier mee te stoppen ga je maar door en daarom is de pagina beveiligd. Joris1919 18 mei 2007 02:04 (CEST)Reageren
Van dezelfde? Da's ook jumping to conclusions. Wat die blogs betreft: dat is iets heel anders, natuurlijk (en geef toe dat het lang heeft geduurd voor dat werd duidelijk gemaakt). Maar ondertussen is dat artikel nog altijd geblokkeerd. Wordt daar ooit iets aan gedaan? En die blogs blijven ook onduidelijk, want eigenlijk is een blog een gemakkelijke manier om een website te maken.
Volgens mij is Wikipedia:Wanneer extern linken, waar je al meerdere keren op gewezen bent, hierin duidelijk genoeg. Als jij dat niet wilt begrijpen dan kunnen wij daar ook niets aan doen. Een editwar beginnen vanaf meerdere ip adressen zal je toch ook niet helpen om deze link geplaatst te krijgen. Als antwoord op je laatste vraag en dan stop ik hier ook met dit verhaal: De pagina blijft voorlopig nog beveiligd en mocht de beveiliging opgeheven worden dan blijven we hem monitoren. Joris1919 18 mei 2007 02:22 (CEST)Reageren