Overleg gebruiker:82.94.1.90

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door MoiraMoira in het onderwerp tav Peter
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 82.94.1.90! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.942 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

tav Peter[brontekst bewerken]

Beste Peter, Het IP adres 82.94.1.90 is het ip-adres van een VO-school in Amsterdam. Kan in Wikipedia het IP-adres geblokkeerd worden terwijl je toch (vanaf dat adres) kunt inloggen en dan wel kunt werken in Wikipedia? Hoe dan ook, zou je ip# 82.94.1.90 willen blokkeren? Dat voorkomt een hoop lastige dingen. Leerlingen en ook personeel moeten dan wijzigingen in Wikipedia maar vanaf een ander ip-adres doen. Bij voorbaat dank, vr. groet, ict-coordinator 82.94.1.90.

Hallo ?, We kunnen op verzoek het IP adres van deze school blokkeren. Dat betekent dat leerlingen de encyclopedie wel kunnen blijven raadplegen maar niet meer kunnen bewerken. U kunt daartoe een verzoek bij een moderator indienen per e-mail vanaf de school server. Nu weten we namelijk niet doordat u anoniem dit bericht hier geplaatst heeft of dit verzoek valide is. Op mijn gebruikerspagina waar u op komt door op mijn naam te klikken hierachter ziet u links een subkopje "hulpmiddelen" - daar vindt u dan "email gebruiker" wat u kunt gebruiken om contact op te nemen. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 4 apr 2007 11:18 (CEST)Reageren