Overleg gebruiker:84.105.147.196

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door PPP
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 84.105.147.196! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.759 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Kerkelijk[brontekst bewerken]

Beste, deze tekst is (net als vele daarop lijkende teksten) in het 'verleden' verwijderd. Er wonen in de gemeente Katwijk opvallend veel (conservatieve) christenen. Vooral in het dorp Katwijk lijken nog steeds veel mensen verbonden aan de kerk. Er is in het dorp Katwijk in de afgelopen jaren één kerk gesloten. Opvallend is ook het aantal Reformatorische kerken, inclusief de Gereformeerde Bond binnen de Nederlands Hervormde kerk.

Er is geen bronvermelding. Het is triviaal. Er staan aannames in als 'lijken' (dat is dus geen feit). Net als 'opvallend'. Ook zijn er veel mensen lid van een kerk omdat hun ouders of andere familie dat ook zijn en/of waren. Daar heb ik geen bron voor, maar u kunt dat ook niet weerleggen. Ook kunnen alle overige Katwijkse (of aan Katwijk verbonden of wat dan ook) gebruikers zich niet in deze tekst vinden, waarover eerder discussie is geweest. Dat wil zeggen dat er geen consensus is. Dat er geen consensus is, komt nog bovenop de al genoemde feiten. Ik hoop dat u rekening wilt houden met wat ik hier schrijf, want om de paar weken of maanden moeten zulk soort teksten weer verwijderd worden. Teksten met feiten (niet alleen uit een kerkblaadje, dus echt goed verifieerbare bronnen/teksten/sites) kunnen als bron dienen en dan dient de tekst ook nog neutraal te zijn. Ik denk dat het moeilijk wordt om zo'n verhaal in het lemma Katwijk (Zuid-Holland) en/of Katwijk aan Zee te krijgen. Leest u de welkomstekst hierboven eens door als u wilt, daar staan vele tips over het werken op Wikipedia. Met vriendelijke groet, - Inertia6084 - Overleg 16 apr 2015 16:41 (CEST)Reageren
Sterker nog, de (kerkelijke) bronnen die tot nu toe aangehaald zijn geven eerder aan dat Katwijk juist benedengemiddeld christelijk is in vergelijking tot landelijk gemiddelde (aantal kerkleden gedeeld door inwoneraantal). PPP (overleg) 17 apr 2015 22:57 (CEST)Reageren