Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:AntonVerblackt

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Foxie001
Hallo AntonVerblackt, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.062 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 16 nov 2011 18:07 (CET)Reageren

Steeds vaker zoeken mensen naar rituelen bij overlijden van dierbaren. De ontkerkelijking is, volgens Anton Verblackt die werkt vanuit Geldrop, een proces waarbij wij onze traditionele rituelen toch niet helemaal los kunnen en willen laten. Kijk eens door het jaar heen naar de vele "stille tochten". Rituelen met kaarsen, bloemen, gedichtjes, lieve woorden voor hen die het leven lieten na een zinloze daad, na een ongeluk enzevoort. Processies door de straten om gevolg te geven aan verdriet en pijn voor een overleden persoon. Om tegemoet te komen aan de leegte die langzaam ontstaat door de ontkerkelijking zijn diverse mensen in Nederlnd zich gaan toeleggen op Ritueelbegeleiding en Uitvaartspreker. In overleg met de familie bespreken zij de verschillende stappen in de uitvaartplechtigheid: het Welkom, het In Memoriam of in herinnering, tussen voordracht(en), dankwoord en laatste afscheid tijdens een dienst in een aula, uitvaartcentrum, heorecagelegeheid of andres. Er wordt ook besproken welke rituelen familie wenst tijdens het afscheid, of misschien heeft de overleden persoon zelf aangegeven wat hij of zij graag zou willen. De keuze van muziek, assistentie bij bijzondere "eigen" inbreng enzovoort. Kortom de ritueelbegeleider is een persoon die samen zoekt naar een mooie plechtige uitvaartceremonie voor een dierbare. Het zal je kind maar weze..... Speciaal bij uitvaarten voor kiinderen spelen emoties een belangrijke rol. Emoties zijn gevoelens die niet zomaar kan onderdrukken. Je kan wel helpen om nabestaanden te loodsen door deze moeilijke periode. Een afscheidsceremonie kaqn daarbij een aanvang zijn. Niet zwaar, niet ingewikkeld, open en oprecht en met veel gevoel. Er zijn in Nederland diverse instanties die hulp kunnen bieden bij verwerking van het verleis van een kind. Ritueelbegeleiders zullen u graag helpen deze instanties voor u te vinden. De mannen en vrouwen die werken in deze branche zijn graag bereid u te helpen in de moeilijke dagen na het overlijden van een dierbare. Vaak kunt u hen inschakelen via uw uitvaartondernemer, of neem rechtstreeks contact op met een van hen.