Overleg gebruiker:Aramnaharaim

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door MoiraMoira in het onderwerp Arameeërs
Welkom op Wikipedia, Aramnaharaim! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.635 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Arameeërs[brontekst bewerken]

verplaatst van Overleg gebruiker:MoiraMoira
Wat is de reden voor de terugdraaiing op de pagina? En een bewerkverbod van 1 jaar? Waarom wordt het als vandalisme gezien? Ik heb het artikel namelijk alleen up-to-date gemaakt, denkt u werkelijk dat er maar 3,3 miljoen Arameeërs zijn als er daarvan al 3 miljoen in Turkije, Syrië, Irak zelf wonen? De diaspora is zelfs groter dan de mensen in hun thuisland zelf. Daarbij had ik ook een goed overzicht gemaakt van de Aramese vlag. Wat is hier vandalisme aan?

Ik hoop op een antwoord, Dankuwel! Aramnaharaim

Tsja, het is al vele vele malen uitgelegd aan vele point of view pushing one issue accounts dat dit een encyclopedie is en niet een plek om een Aramees vs Assyrisch gedoetje te beslechten. Ook hier arame-iseerde u de boel en dat deed u eerder oningelogd ook. De encyclopedie rest dan enkel nog de artikelen te beveiligen en in sommige gevallen de bewerkingsrechten zelfs op te schorten. MoiraMoira overleg 16 apr 2017 21:34 (CEST)Reageren
Ik heb geen zin in een welles nietes spel, de bewerking die ik op de pagina Arameeërs gemaakt heb, had totaal niks met het naamconflict te maken. Dus door het naamconflict is het gewoon zo geworden dat er niks bewerkt mag worden? De cijfers in het artikel kloppen niet, ik had een duidelijk overzicht van de betekenis van de vlag gemaakt, en een aantal spel en grammaticale fouten verbeterd.
U verving een valide bron (VN) door een van een religieuze organisatie; u verwisselde zonder reden twee kerken; u stelde met een bron een essay dat een bepaalde stad ooit alleen door christelijke Arameeërs bewoond zou zijn, u plaatste een dubbeloptekst over een genocide, u ging arameers er weer bij futselen dus waar christenen stond als parapulubegrip kwamen zij er weer bij te staan, u haalde zomaar een aanvullende benaming van een kerkstroming (Nestorianen) weg, u husselde een kerkstromingslijst door elkaar zonder reden, u haalde een taal zomaar weg. Kortom - wat u aangaf dat u een artikel "up to date" maakte via 217.123.148.233 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) was echt niet in orde en is daarom niet behouden. MoiraMoira overleg 17 apr 2017 16:01 (CEST)Reageren
In de bron die u noemt worden de Arameeërs niet eens genoemd, de bron gaat niet over hen. De kerken had ik op volgorde gezet eerst de kerken met de benaming Syrisch en vervolgens de overige 2 voor een goed overzicht. Ik had erbij gezet Christenen waaronder ook de Arameeërs het artikel gaat over hen toch, dus wat is het probleem?, die genoemde kerken van de nestorianen etc. daar zijn Arameeërs eigenlijk helemaal niet lid van echter in tegenstelling de Assyriers wel het word ook de Assyrische kerk van het oosten genoemd. En de taal die ik weghaalde was om verwarring met het Syrisch Arabisch te voorkomen! Er staat echter nog wel gewoon Aramees!! en het Syrisch is daar een dialect van. Misschien een tip om zich iets meer erin te verdiepen, voor het gelijk weghalen en veranderen van alles ;)
kunt u me nou nogmaals uitleggen wat de reden is voor de terugdraaiing, ik heb alles hierboven aan u uitgelegd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.123.148.233 (overleg · bijdragen) 22 apr 2017 15:46 (CEST)Reageren
Nee, het staat er toch heel helder? Dit is een encyclopedie geen mogelijkheid om de geschiedenis te herschrijven. Groet, MoiraMoira overleg 22 apr 2017 15:46 (CEST)Reageren
Wat bent u naar zeg! Ik herschrijf niks er staan overal bronnen bij! Het was enkel voor een beter overzicht zoals ik al tig keer verteld heb.

U maakt gebruik van zulke oude bronnen die niet eens kloppen en noemt mij nog diegene die zogenaamd de geschiedenis herschrijft bah..