Overleg gebruiker:Bart Versieck/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op Wikipedia!

Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Toch hebben we ook wat conventies en de wikiquette.

  • Oefenen kan in de Wikipedia:Zandbak.
  • Je kan naar wens Wikipedia:Wikipedianen naar expertise aanvullen met jezelf. Zie alle andere pagina's van die soort, die je rechtsboven in het sjabloontje vindt.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden geen overleg over is geweest. De overlegpagina kun je vinden bovenaan elk artikel als apart tabblad.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de beginnetjes. Wellicht kunt u een artikel daar met uw expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kan je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.

Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

P.S.: overleg ondertekenen gaat met 4 tildes, dus 4x ~

Veel plezier en veel succes hier, pjetter 30 mrt 2005 21:56 (CEST)

Terri Schiavo[bewerken]

Je hebt twee links toegevoegd aan het artikel over Terri: een naar Bush en een naar de Democratische partij. Die tweede heb ik verwijderd, omdat in dezelfde zin precies dezelfde link al voorkwam. De eerste kwam ook al eerder voor, maar omdat dat ruwweg een pagina eerder was heb ik die laten staan. Zie voor een aantal vuistregels en:Overlinking op de Engelse Wikipedia. Oliphaunt 1 apr 2005 19:37 (CEST)

Begrepen, én dankjewel voor je toelichting ook.

Links plaatsen[bewerken]

Beste Bart,

Het is niet nodig om alle mogelijke woorden te linken. Zo ben ik er zelf niet voor om alle jaartallen die in een artikel genoemd worden te linken. Dit verslechtert namelijk de leesbaarheid en heeft weinig zin voor iemand die op zoek is naar informatie.

Groeten, Rex 3 apr 2005 02:53 (CEST)

Okay dan, doch alle andere dubbels van de andere gebruikers ook maar verwijderen nu?

Wat bedoel je met "dubbels van de andere gebruikers"? Rex 3 apr 2005 02:57 (CEST)
Wel: "Rome", "Rooms-katholieke kerk", "Vaticaan", ... dus.
Bedoel je links die meerdere keren in het artikel voorkomen? In dit geval hangt het er een beetje vanaf of een link op een bepaalde plaats nuttig. Zelf probeer ik bij enkele link na te denken of deze relevant is. Soms kan het best nuttig zijn om meerdere keren dezelfde link in een artikel op te nemen, met name in langere artikels (zoals Paus Johannes Paulus II). Groeten, Rex 3 apr 2005 03:04 (CEST)

Met betrekking tot jaartallen was ik nog vergeten te vertellen dat het wel altijd gebruikelijk is om geboorte- en sterfdatum te linken. Rex 3 apr 2005 03:05 (CEST)

Ja, die bedoel ik, dus eigenlijk hangt het er maar van af, doch, wat de jaartallen betreft, liefste enkel links daarnaar dan?

Zelf link ik jaartallen in de tekst niet vaak, of het moet een belangrijke historische gebeurtenis betreffen. Ik hoop overigens niet dat je mijn opmerkingen niet te veel als regel (of erger nog, als ongeschreven wet) ziet. Ik wil je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven, maar mijn opmerkingen waren enkel bedoeld om je op weg te helpen. Groeten, Rex 3 apr 2005 03:10 (CEST)

Ik zal mijn best doen, doch zowel "Johannes XXIII" alsook "Johannes Paulus I" werden "de lachende paus" genoemd: klopt dat wel?

Dat zou wel vreemd zijn, maar een expert ben ik niet op dit gebied. Een opmerking op de overlegpagina van de betreffende pagina's zou op zijn plaats zijn. Nog één aanwijzing: het is volgens de conventies van Wikipedia dat het onderwerp van het artikel altijd de eerste keer vet wordt geplaatst (in geval van een paus: zowel zijn echte naam alsook zijn pauselijke naam). Ik zag dat je dit ergens had verwijderd, maar dat is dus eigenlijk niet de bedoeling. Groeten, Rex 3 apr 2005 03:20 (CEST)

Dan zal ik dat voor die pausen corrigeren.

Oude bekende[bewerken]

Welkom, maar mij bekruipt het gevoel dat u hier al langer bezig bent. Als ik fout ben, mijn excuses daarvoor. Waerth©2005|overleg 3 apr 2005 10:06 (CEST)

Eigenlijk niet, en ik ken u evenmin.

Overdaad aan blauwe links[bewerken]

Beste Bart,

Ik ben bezig de overtollige blauwe links uit het artikel over Paus Johannes Paulus II te halen. Zou je deze niet terug willen plaatsen? Jcb 3 apr 2005 23:47 (CEST)

Okay, tenminste als ze écht dubbel zijn.

Als ze anderszins overbodig of onzinnig zijn, dan moeten ze er ook uit. Ene paus Paulus hoeft bijvoorbeeld niet te linken naar de apostel Paulus en het aantal "1300" hoeft niet te linken naar het jaartal 1300 AD. Jcb 4 apr 2005 00:03 (CEST)
Ik vind die links naar Paulus en Petrus nu juist wél interessant, omdat die pausen zichzelf naar deze resp. apostels hadden genoemd, en die 2 links van aantallen naar jaartallen heb ik niet ingesteld eigenlijk.
Ik verzoek je vriendelijk even te stoppen met links toe te voegen in Paus Johannes Paulus II. Er staan er nu veel te veel in. Jcb 4 apr 2005 00:56 (CEST)
Ik heb er ook geen enkele meer toegevoegd.

Gebruikerspagina[bewerken]

Het is hier verboden aanpassingen te doen op een ander zijn gebruikerspagina. Jcb 4 apr 2005 00:07 (CEST)

Sorry, maar ik had enkel goede bedoelingen.

Dat geloof ik en ik vind de blokkade daarom zeer onterecht. Rex 4 apr 2005 00:24 (CEST)
Inderdaad, en nu kan ik me helaas niet meer aanmelden als "Bart Versieck".
Nu weer wel! Rex 4 apr 2005 00:30 (CEST)
Ja, en hartelijk bedankt daarvoor, vriend.
Blokkade was inderdaad onterecht en is weer ongedaan gemaakt, inclusief de autoblocks die er kwamen doordat een geblokkeerde gebruiker als anoniem probeert in te loggen. Ik haalde twee gebruikers door elkaar. Nogmaals excuses.

Overigens is een waarschuwing wel terecht: Gebruikerspaginaveranderingen is vandalisme en mogen niet gebeuren pjetter 4 apr 2005 00:32 (CEST) Ik heb dit al 10 minuten geleden geschreven, maar kreeg telkens bewerkingsconflict

Sorry, maar dat wist ik niet, want die voorpagina was niet beveiligd, en kon dus wél aangepast worden, doch ik zal dat niet meer doen dan, moderator.

Zeg, nu heb ik jou mijn excuses aangeboden, maar wat betreft jouw excuses aan Jcb?pjetter 4 apr 2005 00:55 (CEST)

Goed: dat zal ik ook doen dan.

Grammatica[bewerken]

Beste Bart, voor "en" hoort geen komma. Rex 4 apr 2005 14:12 (CEST)

Ik dacht hier juist wél, want dat is een volgend punt, en dus bijvoorbeeld géén opsomming, vandaar.

Het ligt iets genuanceerder. Zie eventueel http://taalunieversum.org/taal/advies/vraag/467/. Rex 4 apr 2005 15:16 (CEST)

Dan zal ik daar eens even naar kijken. Bart Versieck 4 apr 2005 15:25 (CEST)

Ondertekenen[bewerken]

Hoi Bart,

Misschien kun je, als je in de toekomst iets schrijft op een overlegpagina, je commentaar afsluiten met vier tildes, zo: ~~~~? Dan hoeft de lezer niet in de geschiedenis op te zoeken wie het geschreven heeft. Oliphaunt 4 apr 2005 15:20 (CEST)

Okay: ik zal dat eens eventjes testen. Bart Versieck 4 apr 2005 15:25 (CEST)

Werkt prima dacht ik zo. Rex 4 apr 2005 15:27 (CEST)
Inderdaad dus: dat zal ik niet ontkennen. Bart Versieck 4 apr 2005 15:29 (CEST)

Kleine wijziging[bewerken]

Alleen kleine wijziging aanvinken als je een spelfout verandert of iets dergelijks. Niet bij stijlveranderingen of links aanbrengen e.d. Waerth©2005|overleg 4 apr 2005 15:34 (CEST)

Begrepen, en ik hou daar rekening mee. Bart Versieck 4 apr 2005 15:40 (CEST)

Overleg[bewerken]

Bart, zou je even kunnen reageren op de overlegpagina van Paus Johannes Paulus II. Er is wat onenigheid. Rex 4 apr 2005 15:43 (CEST)

Goed: ik zal daar eens even kijken.

Zogenaamd vandalisme[bewerken]

Bart, ik heb je mailtje gezien. Trek het je niet te veel aan, dat zogenaamde blauwe-linkvandalisme. Hij bedoelt dat hij vindt dat je te veel woorden van een link voorziet. Ik hoop dat deze onenigheidjes je niet te veel het plezier ontnemen. Dat zou ik jammer vinden.

Groetjes, Rex

Nee, hoor, maar ik vind dat hij wel wat overdrijft.

Ik denk dat we in jouw geval een aantal keren te heftig hebben gereageerd. Dat komt deels doordat we met elkaar een beetje gespannen zijn vanwege de aanwezigheid van een aantal trolls. Jcb 6 apr 2005 00:09 (CEST)
Dat ben ik gelukkig dus wel niet eigenlijk.

Zout op andermans slakjes leggen?[bewerken]

Gelieve niet meer te editten in andermans bijdragen op overlegpagina's!!! Iedereen heeft zo zijn eigen stijl, en die moet behouden blijven; dit editten is op het randje van censuur... groet, oscar 6 apr 2005 12:05 (CEST)

Okay: voortaan zal ik me daaraan houden.

dat doe je dus wederom niet bart (loze beloftes...): dit is een laatste waarschuwing (bij herhaling zul je langer worden geblokkeerd, op deze wijze verspil je andermans energie en tijd; je gedrag is dat van een troll en daar wens ik mijn tijd niet aan te verspillen, zie opnieuw deze en deze edit van jouw hand, kort na je deblokkade... oscar 9 sep 2005 00:49 (CEST)
Ik lieg niet, maar u liegt zélf, want ik wijzig enkel andermans pennevruchten op mijn eigen overlegpagina, en ik bewerk op de gewone artikelpagina's, hé.