Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Chrisus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Ordegrondwet

Hallo Chrisus, van harte welkom bij wikipedia. Elly 10 mrt 2004 08:55 (CET)Reageren

Welkom op Wikipedia!

Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is. Ondanks het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel hebben we wat conventies en natuurlijk de wikiquette.

  • Oefenen kan in de Wikipedia:Zandbak.
  • Je kan naar wens Wikipedia:Wikipedianen naar expertise aanvullen met jezelf. Zie alle andere pagina's van die soort, die je rechtsboven in het sjabloontje vindt.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden geen overleg over is geweest.


Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

P.S. Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes dus 4x ~
  1. Wae®thtm©2005 26 feb 2005 17:25 (CET)Reageren

Voor welk land[brontekst bewerken]

Hallo Chrisus!
De Nederlandstalige Wikipedia is niet bedoeld als een Nederlandse encyclopedie. De meeste lezers wonen in Nederland of België, maar er zijn ook lezers van buiten die landen. Daarom heb ik een paar aanwijzingen:

  • Pas op voor het gebruik van het woord 'ons', 'ons land', 'ons Burgerlijk Wetboek' en dergelijke. Geef eventueel aan welk land je bedoeld.
  • Als je bepaalde rechtsregels bespreekt, is het vaak nodig om te zeggen in welk land of welke landen die regels gelden.
  • Als je naar een artikel in een wetboek verwijst, is het meestal ook nodig aan te geven van welk land dat wetboek is, want als dat wetboek een Nederlandse titel heeft, kan het nog steeds uit twee verschillende landen komen (Nederland of België). Sommige wetten (zoals 'Burgerlijk Wetboek' en 'Grondwet') hebben bovendien in beide landen dezelfde titel.

Groeten, en succes. Johan Lont 21 mrt 2005 10:16 (CET)Reageren

Onduidelijke status afbeeldingen[brontekst bewerken]

Hallo Chrisus, iemand heeft Afbeeldingen die jij hebt geupload aangeduid als onduidelijk wat betreft de licentie ervan. Het gaat specifiek om deze afbeelding(en): Afbeelding:Mariopuzo1.jpg Kan je de eigenaar en licentie ervan verduidelijken? Anders lopen de afbeeldinge het risico verwijderd te worden. Het is op dit moment niet de bedoeling de afbeeldingen te verwijderen, enkel om te voorkomen dat dit op een latere datum moet gebeuren. Je kan ofwel zelf de status verduidelijken op de afbeeldingspagina, ofwel indien het veel afbeeldingen zijn die allemaal dezelfde boodschap moeten krijgen een bericht achterlaten op Overleg Gebruiker:henna om het automatisch te doen. Als er problemen zijn, laat eventueel iets weten op Overleg_Wikipedia:Probleemlijst_afbeeldingen. HennaBot 28 jun 2005 22:21 (CEST)Reageren

Pas op met categorieën[brontekst bewerken]

Dit soort wijzigingen kloppen van geen kant. Interwiki's leiden naar gelijksoortige anderstalige artikelen (niet naar andere Nederlandse artikelen) en als een artikel of een categorie in een bepaalde categorie staan, dan hoeven ze niet in een bovenliggende categorie te staan. Oftewel: als A een een subcat is van B, dat een subcat is van C, dan zetten we A niet ook nog eens in C. (A in A zetten is helemaal raar...). Verzoek dus om niet aan categorie te gaan knutselen als het systeem je niet 100% duidelijk is. Groet, Alankomaat 28 apr 2008 22:04 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Ordegrondwet[brontekst bewerken]

Beste Chrisus, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ordegrondwet. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080810 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 11 aug 2008 06:09 (CEST)Reageren