Overleg gebruiker:Cyrre

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Cyrre, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.951 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

aleichem groeten 25 jan 2008 11:05 (CET)[reageer]

Newton (eenheid)[brontekst bewerken]

Definitie[brontekst bewerken]

Dag Cyrre, ik heb uw email goed ontvangen (ik heb wel liever een reactie op mijn OP) . U schrijft “Een massa van 1 kg ondervindt op aarde[1] per definitie een kracht van 9,80665 newton” Het artikel gaat over Newton (eenheid). Waar zit die definitie? Toch niet van Newton, en daar gaat het hier toch over? Inderdaad de valversnelling is niet overal op aarde even groot, dat stond er toch. Deze reactie zet ik nu op uw OP en op de OP van het artikel. Misschien best antwoord op de OP van dit artikel. Vele groeten en ik hoop dat ik u niet teveel “boos” hebt gemaakt. Jack Ver (overleg) 14 mrt 2012 10:55 (CET)[reageer]

Beste, voor mij is het nog wat zoeken naar de manier van reageren op Wikipedia. Al bij al is de boodschap tot bij u gekomen. Aangaande de Newton (als eenheid) vind ik op diverse plaatsen op het internet terug dat 9,80665 Newton de kracht is die 1 kg op aarde ondervindt, alleszins dat dit de waarde is die per definitie aangenomen wordt. Het gaat eigenlijk om de omzetting van de vroegere eenheid "Kgf" (of Kilogramforce) naar de hedendaags eenheid 'Newton'. Dat deze kracht varieert volgens de locatie op aarde en ook volgens de hoogte boven het aardoppervlak klopt inderdaad ook. Maar voor praktische bruikbaarheid zal men uiteindelijk uitgaan van een standaardwaarde. Het zal maar in heel specialitische gevallen en voor heel exact wetenschappelijke toepassingen zijn dat men voor een regio rekening gaat houden met de daar geldende kracht. Daarnaast lijkt het mij ook niet goed om de term "Lage Landen" te hanteren, maar wel heel specifiek Nederland en België te vermelden. Als je het begrip "Lage Landen" opzoekt dan merk je dat deze term doorheen de geschiedenis een behoorlijke evolutie heeft doorgemaakt en voor mij is die zelfs op vandaag niet zo duidelijk. En eigenlijk geldt de grootte van de Newton voor een veel grotere regio, ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, grote delen van de VS, dus eigenlijk voor een redelijk deel van de Westerse wereld...Cyrre 15 mrt 2012 21:06 (CET)[reageer]

Antwoord zie Overleg:Newton (eenheid)