Overleg gebruiker:Diamantino

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Beste Diamantino[bewerken]

Met deze bewerking verwijderde je Lars Larsen (rood weliswaar) die directeur is van het grote Deense slaapkamermeubelen-en-bijbehorende-zaken-keten die ook in Nederland vertegenwoordigd is. Ik zal binnenkort een artikeltje over hem schrijven, maar ik vraag me af waarom je die dus verwijderde. Ook Alphabeat, een Internationale band, verwijderde je hier mee, die wereld beroemd zijn. Ook hier graag een antwoord op de vraag: "Waarom?" - Met vriendelijke groeten,   Rodejong  💬 ✉️  🕘 31 aug 2016 13:09 (CEST)

Alphabeat wordt op die bewuste pagina kort daarboven al genoemd. Groet, Diamantino (overleg)
Dat verklaart nog niet het eerste deel van mijn vraag. Wat met Lars Larsen?   Rodejong  💬 ✉️  🕘 31 aug 2016 20:01 (CEST)
Plaats deze rode link vooral terug, maar een rode link "Lars Larsen" doet/deed mij onherroepelijk denken aan de welbekende categorie Jan Jansen, Peter Peters, Abe Abema, Jelle Jellema, Hans Hansen, Erik Eriks, etc. Ofwel: meestal een grap. Maar ben intussen vreselijk benieuwd naar onze Deense slaapkamerdirecteur Lars Larsen, dat ik bijna niet kwan wachten totdat jij het toetsenbord in beweging zet. Groet, Diamantino (overleg)
Een grap is het zeker niet. Lars Kristinus Larsen startte in Thy (Noord Jutland) een discount beddenwinkel. Inmiddels heeft hij ruim 2300 winkels in 43 landen en zover ik na kan gaan zijn dat er 83 in Nederland. (0 in België overigens). Bij Forbes staat hij op de 435ste plaats van rijkste mensen op aarde. En hij is geridderd in de "Orde van de Dannebrog". Voldoende E voor een eigen artikeltje. Al zeg ik het zelf. (zie ook de DA:WP / DE:WP / EN:WP en GL:WP) Knipoog   Rodejong  💬 ✉️  🕘 4 sep 2016 00:50 (CEST)

Lijsten van voetbalinterlands[bewerken]

Beste Diamantino, ter informatie: zojuist heb ik de door u aangemaakte Lijst van voetbalinterlands België - Gibraltar en de Lijst van voetbalinterlands Kazachstan - Roemenië op de beoordelingslijst van vandaag geplaatst. Zie voor de motivering aldaar. Met vriendelijke groet, Wutsje 11 okt 2016 21:34 (CEST)

Johnny Villarroel Delgadillo[bewerken]

Beste Diamantino, de bronnen in dit artikel horen bij de persoon met (bijna?) dezelfde naam. Het is nu een beetje onduidelijk of de informatie wel klopt. Dit is de hercontrole nieuwe artikelen (het laatste beetje). Wellicht kun jij het van de juiste bronnen voorzien? Alvast bedankt en m.v.g. - Richardkiwi Overleg 9 nov 2016 23:14 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

Kwalificatiewedstrijden Russisch voetbalelftal[bewerken]

Misschien moet u de nuweg-criteria nog eens bestuderen. Dit leek me een typisch geval voor een samenvoeg-voorstel. WIKIKLAAS overleg 14 jan 2017 23:42 (CET)

Ik ben er wel voorstander van Kwalificatiewedstrijden Russisch voetbalelftal gewoon weg te gooien, Wikiklaas. In dit geval is een samenvoegvoorstel overbodig, omdat het door jou genoemde artikel dezelfde informatie bevat als Interlands Russisch voetbalelftal 1990-1999, Interlands Russisch voetbalelftal 2000-2009 en Interlands Russisch voetbalelftal 2010-2019, maar dan incompleet, zonder details, zonder toelichting en zonder bronvermelding. Er wordt dus niets samengevoegd. Niet alleen deze drie artikelen bestaan, natuurlijk ook nog Wereldkampioenschap voetbal 1994 (kwalificatie UEFA) et cetera. JurriaanH (overleg) 15 jan 2017 12:40 (CET)
Ik begrijp wel dat je dat wilt, maar nuweg is daarvoor niet de geëigende weg. Een samenvoegvoorstel houdt bovendien in dat de naam van het ene artikel een redirect wordt naar die van het andere; bij nuweg wordt er geen redirect aangemaakt. WIKIKLAAS overleg 15 jan 2017 12:51 (CET)
Beste Wikilaas en anderen. Ik ben het grotendeels ook eens met JurriaanH en Diamantino. Alleen zijn er heel veel vergelijkbare pagina's (van andere landen en hun kwalificatiewedstrijden) en was het wellicht beter geweest als Diamantino een voorstel in het sportcafé had gedaan om te bespreken of de pagina's voldoende waarde toevoegt of beter kan worden "samengevoegd"/verwijderd. Hij voldoet m.i. echter niet aan 'Nuweg'. Daka (overleg) 15 jan 2017 12:54 (CET)
In reactie op beiden: wat Daka zegt, klopt niet helemaal. Het aantal artikelen over uitsluitend kwalificatiewedstrijden is gering in vergelijking met het aantal interlandoverzichten. Van massaverwijdering zou dan ook geen sprake zijn. Deze artikelen worden niet meer gebruikt, niet meer bijgewerkt en hebben een alternatief dat wél onderhouden wordt. Als Wikiklaas het van belang vindt dit artikel niet direct weg te gooien, maar eerst twee weken lang op TBP te plaatsen, heb ik daar verder natuurlijk geen bezwaar tegen. Het is overigens niet de bedoeling dat er een redirect wordt aangemaakt. JurriaanH (overleg) 15 jan 2017 13:07 (CET)
Beste Jurriaan, het is weliswaar gering in vergelijking met..., maar 1 selecteren is ook half werk. Zo'n beetje alle Europese elftallen hebben een dergelijke pagina. Van massaverwijdering zal ik niet spreken, maar waarom niet op alle artikelen een nuweg-sticker geplakt? Bovendien staan er links in andere artikelen die verwijzen naar deze artikelen, enige nauwkeurigheid bij verwijderen kan geen kwaad. Daka (overleg) 15 jan 2017 15:12 (CET)
Met beide punten eens. JurriaanH (overleg) 15 jan 2017 15:32 (CET)
Als je die artikelen helemaal verwijdert, zonder een redirect achter te laten, komt er ongetwijfeld weer een keer iemand op het idee ze weer aan te maken. Enige zorgvuldigheid lijkt me hier geboden (bijvoorbeeld door na te denken wat het effect van volledig verwijderen is), en dat gebeurt niet met een nuweg. Het is niet voor niets dat die procedure aan zulke strikte regels is gebonden. WIKIKLAAS overleg 15 jan 2017 17:21 (CET)
Dat lijkt me geen beslissend argument om een redirect achter te laten, Wikiklaas. Maakt iemand Kwalificatiewedstrijden Russisch voetbalelftal opnieuw aan, geen idee waarom, dan kan verwezen worden naar de interlandoverzichten enerzijds en de artikelen over de kwalificatietoernooien anderzijds en de nieuw aangemaakte pagina al dan niet direct naar de prullenbak verwezen worden. JurriaanH (overleg) 15 jan 2017 17:27 (CET)

Appendix[bewerken]

Beste Diamantino. Ik heb zeer veel waardering voor je werk wat betreft pagina's over voetbal. Je bent alleen wel eens geneigd een appendix te verplaatsen onder een navigatiesjabloon. Dat is echter niet bedoeling. Zoals op deze pagina aangegeven, horen de navigatiesjablonen onderaan een pagina te staan, dus onder de appendix. Als ze op elke pagina onderaan blijven staan, vergroot dat de uniformiteit van onze encyclopedie. TimGiesbers (overleg) 22 jan 2017 21:58 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Streepjes[bewerken]

Beste Diamantino, als ik vragen mag: wat schiet de lezer van deze encyclopedie nou precies op met bewerkingen als deze, deze of deze? Zie ook WP:BTNI: wat niet fout is, behoeft niet te worden "verbeterd". Mij lijkt dat er genoeg échte fouten zijn die gecorrigeerd moeten worden. Met vriendelijke groet, Wutsje 21 feb 2017 21:05 (CET)

Omdat Diamantino normaliter niet reageert: in dit specifieke geval lijkt me dat er sprake is van een aanpassing – verbetering – dus dat dit welkom is (het is immers goed gebruik – te gebruiken op die plaats in het artikel in plaats van -). JurriaanH (overleg) 21 feb 2017 21:15 (CET)
Volgens mij is het slechts onder typografen een zogenaamd goed gebruik. Het teken zit niet op mijn toetsenbord, en ik zal het dan ook nooit gebruiken in een van mijn bijdragen, net als vele vele andere gebruikers. Er is natuurlijk geen hond die het teken dat wél op een toetsenbord zit zal uitleggen als een min-teken, in de gegeven context, dus de zin van de aanpassing is inderdaad wel wat dubieus. WIKIKLAAS overleg 21 feb 2017 22:29 (CET)
Ik vind het ook geen big deal, hoor. Als Diamantino het wel wil aanpassen: wat mij betreft eveneens geen big deal. Overigens, het streepje zit ook niet op mijn toetsenbord, maar ik heb mezelf ALT0150 aangeleerd. JurriaanH (overleg) 21 feb 2017 22:38 (CET)
Ik heb mezelf ook allerlei combinaties voor bijzondere karakters aangeleerd, zoals ALT-130 voor é, en ALT-129 voor ü, maar viercijferige gaan me echt te ver. WIKIKLAAS overleg 21 feb 2017 22:45 (CET)
Tssk ;-) JurriaanH (overleg) 22 feb 2017 00:15 (CET)
Dat is het 'gedachtenstreepje' en wordt alleen gebruikt als iemand overleden is. Wel lastig idd dat het niet standaard op een toetsenbord zit. :-) - Richardkiwi Overleg 22 feb 2017 00:44 (CET)
Ja. Het streepje komt overigens ook veelvuldig terug in voetbalgerelateerde artikelen, vandaar waarschijnlijk dat Diamantino met deze wijzigingen kwam. JurriaanH (overleg) 22 feb 2017 12:00 (CET)
Het was vandaag weer een indrukwekkend wijziging. Met vriendelijke groet, Bic (overleg) 4 jun 2017 16:18 (CEST)

Diamantino, doe mee aan de discussie over de toekomst van onze beweging[bewerken]

Beste Diamantino,

Misschien heb je er al iets over opgevangen: momenteel is er een grote strategiediscussie aan de gang in de Wikimedia-beweging om te antwoorden op de vraag "Wat willen we samen bouwen of bereiken over de komende 15 jaar?". Vele Wikimedianen over verschillende projecten en talen zijn nu mee aan het discussiëren over wat onze prioriteiten moeten zijn voor de volgende 15 jaar als beweging: wat zal ons sneller doen groeien over de volgende 15 jaar? Wat is het belangrijkste dat we samen kunnen doen gedurende de komende 15 jaar? Wat zal ons verbinden en inspireren als beweging de komende 15 jaar? Dit zijn enkele deelvragen die iedereen momenteel mee probeert te beantwoorden.

Ook jouw mening telt. De stem van iedereen telt; of je nu een moderator bent of bijvoorbeeld enkel wat spellingfouten verbetert. Aarzel niet en doe mee aan de discussie in het Nederlands op Wikipedia:Strategie 2017.

Je kunt ook de discussie en informatie in het Engels of in andere talen bekijken. Hier zijn nog enkele nuttige links:

Aarzel niet mij te contacteren indien je vragen hebt. Met vriendelijke groeten, Robin (WMF) (overleg) 27 mrt 2017 20:30 (CEST)

Translating Ibero-America is back! Come and join us :)[bewerken]

Dear Diamantino,
Hope this message finds you well :) On behalf of Iberocoop we are happy to announce that our culture contest is back! It is aims to improve articles regarding our local culture in many other Wikipedias as possible ;) Please find the contest page here Hope to seeing you participating!
Hugs!--Anna Torres (WMAR) (overleg) 4 jun 2017 18:28 (CEST)

dp's[bewerken]

Wanneer je namen van wielrenners aan de uitslagen van bijv. de Tirrenico Adriatico toevoegt, dan volstaat het niet om rechte haken om de naam heen te zetten. Enorm veel personen delen dezelfde naam, zelfs waar je het (als Nederlander) niet verwacht, zoals Michael Kwiatkowski, dat ook een Pools zanger blijkt te zijn. Je moet dus echt iedere link die je aanlegt controleren, want voor je het weet verwijs je naar een dp (dan valt het op) of naar de verkeerde persoon (dat valt niet zomaar op). ed0verleg 27 jul 2017 22:24 (CEST)

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Ronde van Romandië 2012. Kun je even aangeven dat je dit ook daadwerkelijk leest? ed0verleg 28 jul 2017 13:22 (CEST)
Ja, ik lees het en veel dank voor de input. Diamantino (overleg)
De namen linken hebben niet zoveel zin als ze zomaar ergens naar wijzen. Gisteren kwam ik (van een andere gebruiker, maar toch) een link naar een voetballer tegen bij de uitslag van een zwemwedstrijd. Ik kan me zo voorstellen dat je geen zin hebt om al die links te controleren, maar laat dan gewoon de rechte haken weg. Naar een persoon verwijzen die toevallig dezelfde naam heeft is wat mij betreft een doodzonde. Er kan wel eens iets doorheen slippen, maar in jouw geval laat je pagina's achter met vaak acht links naar doorverwijspagina's, en dat is eigenlijk onacceptabel. Niet alleen laat je rommel achter die een ander dan mag opruimen, ook vrees ik dan dat alle andere (wel blauwe) links dan ook niet gecontroleerd zijn, en dus "zomaar ergens heen wijzen". ed0verleg 28 jul 2017 13:33 (CEST)

Schotse nationaliteit[bewerken]

Hoi Diamantino. Ik zag dat je wijzigingen had gedaan op David Wilkie (zwemmer) over zijn Schotse wortels. Maar ik vraag me af of het wel juist is om "Schotland" bij "nationaliteit" te zetten. Er bestaat toch niet zoiets als een Schots paspoort? Is het dan wel correct om van "Schots zwemmer" te spreken? Kunnen we er niet beter "Brits zwemmer" van maken en dat Schots maar helemaal weglaten? Want het is per slot van rekening enkel een regio, geen land. Met vriendelijke groet, Trijnstel (overleg) 23 aug 2017 01:11 (CEST)

Als ik in mag haken? Zelf zou ik het ook niet gebruiken, maar kom het regelmatig tegen, zie bijvoorbeeld Categorie:Schots voetballer (Schots sporter, etc.). Vriendelijke groet, - Richardkiwi Overleg 23 aug 2017 12:27 (CEST)
En wat te denken van Categorie:Schots politicus, Categorie:Schots musicus, Categorie:Schots schrijver, Categorie:Schots acteur, Categorie:Schots golfer, Categorie:Schots wielrenner? Groet, Diamantino (overleg)

Dam in de Paute[bewerken]

Hej Diamantino! Heb je hier een of meer bronnen voor? Een korte zoektocht bracht mij wel op het spoor van een aardverschuiving, maar niet echt van een damdoorbraak. Richard 23 aug 2017 14:05 (CEST)

"Doorbraak van dam in zuiden Ecuador". "NRC Handelsblad". Rotterdam, 03-05-1993. Geraadpleegd op Delpher op 23-08-2017, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000031160:mpeg21:a0051 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Diamantino (overleg · bijdragen) op 23 augustus 2017 om 20.39 uur (CEST)
Dank je wel! Richard 24 aug 2017 12:13 (CEST)

Zwitserse voetbal[bewerken]

Hoi, Ik heb onlangs in het kader van onvolledige uitslagen de uitslagentabellen van de Zwitserse Challange League aangepast. Aangezien jij al deze pagina's had aangemaakt en bewerkt had, hoop ik niet dat je het erg vond. Een voorbeeld is hier te vinden. De reden dat ik de tabellen in tweeën had gedaan was dat het anders voor sommige lezers misschien onduidelijk kan zijn hoe het in elkaar zit. Tevens kan op deze manier ook de standaard kleurpatroon worden gebruikt bij dit soort uitslagen tabellen. Ik zal kijken of ik de komende tijd deze pagina's nog verder kan updaten. Onder andere door een locatiekaartje en infotabel over de clubs. Hierna zal ik gaan kijken bij de hoogste Zwitserse divisie. ARVER (overleg) 4 sep 2017 14:11 (CEST)

Links naar doorverwijspagina's[bewerken]

Beste Diamantino,

Ten eerste mijn dank voor je inzet voor het judo. Het valt mij op dat als je pagina's aanmaakt geregeld naar een doorverwijspagina verwijst. Mij valt het op doordat ik een instelling heb gewijzigd in mijn voorkeuren na een tip van iemand. Als je naar voorkeuren gaat daarna naar het tabblad uiterlijk dan bij drempel voor markeren van beginnetje wijzigd naar 500 kb dan worden deze links bruin. Op deze manier kun je de meeste links naar doorverwijspagina's corrigeren. Micnl (overleg) 10 sep 2017 08:51 (CEST)

Aanhalingstekens plus haakjes bij roepnaam[bewerken]

Hoi Diamantino, ik zag dat je in een vrij korte tijd nogal wat edits deed als [1], [2] en[3]. Een daarvan heb ik al teruggedraaid maar en waren er blijkbaar nog meer. Zijn daar afspraken over gemaakt dat dat voortaan zo met die aanhalingstekens moet? - Robotje (overleg) 30 sep 2017 11:42 (CEST)

Hoi Diamantino, je hebt na mijn bovenstaande edit meer dan 200 edits gedaan op nl-wiki zonder deze pagina te bewerken. Graag nog wel even op reageren. - Robotje (overleg) 30 sep 2017 23:28 (CEST)
Hoi, heb geen weet van een afspraak, ben het alleen heel veel vaker tegengekomen. Vandaar de aanpassing. Diamantino (overleg)
Hoi Diamantino, ik ben hier op nl-wiki 13 jaar zeer actief en kom de variant met de extra aanhalingstekens slechts bij hoge uitzondering tegen (net als een variant waarbij de roepnaam niet vetgedrukt is of cursief wordt weergegeven). Als er 100.000 biografische artikelen op nl-wiki staan dan kan het natuurlijk best wezen dat een klein deel daarvan toch als een groot aantal ervaren wordt. Hoe dan ook, ik hoop dat je met dit soort edits stopt en zal die andere twee terugdraaien. - Robotje (overleg) 1 okt 2017 09:11 (CEST)

Voetballers[bewerken]

Hoi Diamantino, ik zie dat je voornamelijk pagina's van oud-voetballers aanmaakt. Ik wil je daarom vragen om wellicht hier eens een kijkje te nemen als je van plan bent een nieuwe pagina te gaan maken. Bij voorbaat dank! Basnoordwijk (overleg) 8 okt 2017 15:17 (CEST)

Beoordelingsnominatie Mustafa Abdellaoue[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Mustafa Abdellaoue dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171017 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 18 okt 2017 02:02 (CEST)