Overleg gebruiker:Dqfn13/Archief/jun 2011

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp verwijdervoorstel Bornbergen
Mededeling Dit is de archiefpagina van de overlegpagina van Dqfn13 uit juni 2011

Verwijdernominatie Bandits[brontekst bewerken]

Beste,

Ik zag daarstraks toen ik de pagina was aan het maken voor Bandits dat u onze pagina genomineerd had voor verwijdering. Ik was nogal verwonderd toen u constateerde dat Bandits een lokale band was en nationaal niet bekend is.

Dit is wel degelijk zo en daarom willen wij graag een wikipedia pagina aanmaken. Ik had gelezen dat een band met platenlabel een pagina mag aanmaken. Zijn er nog andere dingen waar ik tegen aanloop?

Ik hoor het graag.

Alvast bedankt, Thomasland (overleg) 7 jun 2011 17:34 (CEST)Reageren

Beste Thomasland, een band is natuurlijk nooit zelf de aangewezen persoon om een artikel over zichzelf te schrijven. Maar het is waar dat zodra een band een contract heeft bij een platenmaatschappij (moet een officiële distributeur zijn) EN een CD hebben uitgegeven, dat er een artikel over geschreven mag worden. Maar daar wordt doorgaans een album mee bedoeld, niet een singletje. Niet denigrerend bedoelt dat singletje, maar dat is nou eenmaal de officiële naam. Op Wikipedia Relevantie staat aangegeven waar een band zoal aan kan voldoen. Ik heb begrepen dat doorgaans één enkel punt al voldoende is. Jij kan altijd jouw reden voor behoud aangeven op de verwijderlijst. Hier kan je ook duidelijk maken waarom het artikel wel of niet zou moeten blijven. Ik wil je op geen enkele manier tegen houden om andere artikelen te gaan bewerken. Ik wens je ondanks deze nominatie toch heel erg veel plezier op Wikipedia, Dqfn13 (overleg) 7 jun 2011 17:51 (CEST)Reageren
Beste Dqfn13,
Dit heb ik toegevoegd op de verwijderingspagina.
Tegen Tegen verwijderen Bandits is een nieuwe jongeren band uit België, hun eerste CD zal volgende week worden gelanceerd. "Stop!" is een eerste song Videoclip: Stop! Ik heb het Wikipedia regelement voor Bands/artiesten goed doorgelezen en merk niets verkeerd aan deze pagina. Een CD is niet gelijk aan een Album, ook wordt hun single uitgegeven in de grote platenwinkels in België + geniet "Bandits" van Nationale aandacht op de Belgische commericiële zenders. Als vierde punt wil ik aanhalen, dat "Bandits" worden uitgegeven door een officiele uitgeverij en platenlabel. Ik zie op dit moment 3 punt die perfect overeenkomen met wat er in het Regelement voor Artiesten en Bands staat en ben dan ook tegen het verwijderen van deze pagina. Thomasland (overleg) 8 jun 2011 12:52 (CEST)Reageren
Beste Thomasland, Dat zijn allemaal zaken die je dus ook in het artikel aan kan geven. Prima dat je ze dus ook op de verwijderlijst hebt gezet. Meld belangrijke zaken ook altijd in het artikel. Je kan dit soort zaken vaak ook in een infobox zetten. Kijk eens bij Queen voor zo'n infobox. Wat je dan zult krijgen is het volgende:
{{Infobox band | vlag = Flag of England (bordered).svg | band_naam = Queen | afbeelding = Queen_1984_012.jpg | onderschrift = Queen live in [[Frankfurt am Main|Frankfurt]] in [[1984]] | jaren_actief = [[1971]] - Heden | oorsprong = [[Londen]], [[Engeland]] | muziek genre = [[Rock]]<br />[[Glamrock]]<br />[[Hardrock]] | record label = [[Parlophone]]<br />[[Hollywood Records]] | manager = | website = [http://www.queenonline.com www.queenonline.com] | imdb = 1277102 | amg = 11:jifpxqr5ldje | bezetting = | functie1 = [[Lijst van gitaristen|Gitarist]] / [[Zanger|Zang]] | lid1 = [[Brian May]] | functie2 = [[Drummer]] / [[Zanger|Zang]] | lid2 = [[Roger Taylor (Queen)|Roger Taylor]] | oudfunctie1 = [[Zangkunst|Leadzanger]] | oudlid1 = [[Freddie Mercury]] <small>''(overleden)''</small> | oudfunctie2 = [[Bassist]] | oudlid2 = [[John Deacon]] <small>''(gestopt)''</small> }}
Elke "|" komt op een nieuwe regel en uiteraard vul je dan de gegevens in die voor jouw band van belang zijn. Ik zal de gegevens die jij hebt opgegeven nakijken en het sjabloon zo nodig verwijderen. Ik doe er absoluut niet moeilijk over (vandaar ook de tips die ik heb gegeven) ik wil wikipedia gewoon schoon houden van reclame, zelfpromo en dat soort zaken. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 8 jun 2011 15:25 (CEST)Reageren


verwijdervoorstel Bornbergen[brontekst bewerken]

De argumenten voor verwijdering kloppen niet, al kan er zeker nog e.e.a. verbeterd worden. Het gaat hier om een dorp of buurtschap welk mogelijk al in de achttiende eeuw vergeten is.

  • Opmaak:
 eenvoudig aan te passen, geen reden voor verwijdering.
  • externe links in tekst:
 eenvoudig aan te passen, geen reden voor verwijdering.
  • geen andere bron dan Brabant in kaart:
 Brabant in Kaart bevat kopieën van zowat alle kaarten die ooit van Brabant gemaakt zijn. 
 Talloze daarvan uit de 17e eeuw of ouder geven een lokatie Bornbergen weer. 
 De soms wereldberoemde cartografen zijn de werkelijke en gezaghebbende referenties.
  • geen andere bron dan Brabant in kaart:
 Met google is het mij niet gelukt ook maar 1 enkele referentie te vinden.
 Er bestaan geen andere referenties en dat kan geen reden zijn voor verwijdering.
 Integendeel, dit was voor mij een van de redenen om de pagina aan te maken.

Aoosten (overleg) 13 jun 2011 18:36 (CEST)Reageren

Geachte Aoosten, een wiu-nominatie is niets meer dan een nominatie waarin gesteld wordt dat een artikel flink verbeterd dient te worden. Als het niet verbeterd wordt, dus niet aan de gestelde eisen voldoet na 2 weken, dan wordt het verwijderd. Opmaak kan hier wel degelijk onder vallen. Natuurlijk kan iedereen dit aanpassen en zal ook ik dat proberen te doen.
Wikipedia verlangt wel degelijk meerdere bronnen om als referentie voor iets. Ik ken Brabant in Kaart niet, dus ik weet niet hoe betrouwbaar deze organisatie / dit bedrijf is. Probeer anders eens bij het provinciaal archief van Noord-Brabant een kaart te krijgen waarop Bornbergen staat. Meestal zijn van provinciale archieven de archiefstukken vrij toegankelijk. Soms staan deze zelfs op internet.
Wikipedia is een encyclopedie en vereist daarom bronnen. Wikipedia zelf kan nooit de bron zelf zijn, het is altijd een naslagwerk met vermeldingen naar bronnen toe. U heeft ook meerdere kaarten opgegeven, maar de controleurs dienen zelf nog de plaats op te zoeken. U heeft zoveel links opgegeven dat het merendeel van het artikel bestaat uit verwijzingen naar kaarten.
U heeft bijvoorbeeld niet opgegeven of de plaats in het huidge Noord-Brabant of Vlaams Brabant ligt. Het is altijd het beste om zelf op een, vrij te verkrijgen, kaart de locatie aan te geven. Er zijn standaard kaarten van beide genoemde provincies te krijgen waarin u zelf de locatie aan kunt geven. Kijk ook eens bij Saeftinghe of Reimerswaal (historische stad) voor lemma over vergelijkbare plaatsen. Ik hoop u hiermee te helpen om uw lemma te kunnen behouden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 jun 2011 20:05 (CEST)Reageren
Geachte Dqfn13
De site brabantinkaart.nl is een gezaghebbende site gerealiseerd door het digitaal productie centrum van de UvA (waar u wellicht studeert, http://www.uba.uva.nl/dpc/home.cfm) met medewerking van het Brabants Historisch Informatie Centrum (http://bhic.nl/). Ik heb aangegeven waar de plaats gezocht moet worden: op het kruispunt van de lijnen Balen-Postel en Luyksgestel-Dessel. De plaatsnamen zijn gelinkt naar wikipediapagina's. verder beschouw ik iedere link naar een kaart als een aparte onafhankellijke bron met als auteur de auteur van de kaart, niet b.v. het BHIC. Ik studeer nog op de mogelijkheid om clips van een of meer kaarten weer te geven.
Het wiki artikel bestaat inderdaad voor een groot deel uit links naar historische kaarten. Dat geeft ook de huidige staat van informatie weer. Er is vrijwel niets te vinden op het internet. Wel heb ik contact opgenomen met het archief van de abdij van Postel. Hier zou men meer weten volgens http://pabotil.fontys.nl/homepage/pjkramer/borren/familienaam.htm.
Het interessante van het geval is dat het dorp geheel vergeten lijkt terwijl de historiciteit vaststaat dank zij de kaarten. Ik hoop dan ook dat personen die deze pagina lezen kennis kunnen toevoegen, wat immers een doel is van wikipedia.
Uiteraard sta ik open voor uw verdere suggesties voor verbetering van de pagina.
Geachte Aoosten,
In mijn vorige reactie heb ik twee verdwenen plaatsen, met lemma's, opgenoemd. Dat zijn Saeftinghe en Reimerswaal. Maar er zijn er nog veel meer. U kunt ook kijken in de bijbehorende categorie. Ik wil u graag adviseren om daar te kijken naar de opmaak van de artikelen.
Wellicht kunt u zich beperken tot een of twee kaarten. Door deze bestanden te openen in, bijvoorbeeld, paint en dan te bewerken, kunt u aangeven waar Bornbergen ligt/heeft gelegen. Ik heb het op een kaart bij stom toeval gevonden. Doordat de kaarten soms een kwart slag zijn gedraaid is het moeilijk positie te bepalen.
Dat de site is opgezet door de UvA is nieuw voor mij. Overigens studeer ik aan de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en dan specifiek aan de Reinwardt Academie.
Op dit moment zijn de kaarten aangegeven als externe links, als u ze als bronnen heeft gebruikt kunt u ze ook beter als zodanig aangeven. Dan zijn het referenties deze kunt u dan aangeven op de volgende manier <ref>Url van de kaart</ref>. Onderaan de pagina volgt dan {{references}}. Er is nog een ander sjabloon mogelijk, maar die weet ik niet uit mijn hoofd. Mogelijk kunt u het woord references ook vervangen door appendix.
Ik heb een aantal verbeteringen doorgevoerd. Wel heb ik alle kaarten als referentie laten staan, omdat dat de toegankelijkheid van deze informatie sterk verbetert. Ik heb toestemming gevraagd om kaartmateriaal van brabantinkaart op de pagina te gebruiken, maar nog geen antwoord gekregen. Morgen zou de pagina verwijderd worden. Graag zie ik dat u aangeeft wat er nog moet gebeuren of dat de nominatie vandaag verwijdert.Aoosten (overleg) 26 jun 2011 13:07 (CEST)Reageren
U heeft twee weken extra gekregen, wel is de nominatie nu veranderd (door de moderator, niet door mij) met de vraag of het onderwerp geschikt is. U kunt dus nu naar een nieuwe verwijderlijst toe gaan. Ikzelf zou nog een kaart toevoegen waar de naam in ene verdwenen is. Misschien toch iets minder kaarten waar het dorp/gehucht wel op staat. Dat u toestemming heeft gevraagd is een super goede stap. Ik hoop ook dat u de informatie mag plaatsen. Als u nog niks heeft gehoord over 7 dagen, ga dan bij ze langs of vraag naar een conservator of iemand anders die over de rechten zou kunnen gaan. Ik hoop op het beste, Dqfn13 (overleg) 27 jun 2011 18:52 (CEST)Reageren

Battlefield 3 artikel verwijderen[brontekst bewerken]

Ik begrijp niet helemaal uw reden om deze te verwijderen. Het artikel is duidelijk nog niet af zoals ik heb aangegeven en er moeten nog wat bronnen bij vermeld worden. Oftewel work in progress. Bovendien is deze pagina grotendeels een vertaling van de engelse versie van dit artikel. U heeft geen echte reden om dit artikel te verwijderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RHCPepperfan (overleg · bijdragen) 18 jun 2011 23:35

Geachte RHCPepperfan, de nominatie vermeld heel duidelijk dat dit spel nog moet verschijnen, dat is de belangrijkste reden. Een encyclopedie behandelt alleen zaken die of nog bezig zijn, of al gebeurd zijn. Dus geen zaken die nog moeten komen. Dat de Engelstalige Wikipedia wel een artikel heeft is aan de medewerkers van de Engelstalige Wikipedia. U heeft mijn redenering kunnen lezen in het sjabloon op de pagina van Battlefield 3 en op de verwijderlijst. Zoals ik het nu zie, is het ten alle tijden reclame voor een nog te verschijnen spel. Dqfn13 (overleg) 19 jun 2011 21:47 (CEST)Reageren
PS, Gelieven uw commentaar te ondertekenen met vier tildes (~~~~) zodat iedereen kan zien wie er heeft geschreven. Dqfn13 (overleg) 19 jun 2011 21:50 (CEST)Reageren
Dat slaat nergens op. Kijk eens naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Modern_Warfare_3 , http://nl.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed:_Revelations , http://nl.wikipedia.org/wiki/Gears_of_War_3 , http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Elder_Scrolls_V:_Skyrim , http://nl.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_3 , http://nl.wikipedia.org/wiki/Batman:_Arkham_City . De lijst is zeer groot. Dit zijn allemaal opkomende spellen. Alle informatie die geschreven is bij de Battlefield 3 pagina zijn GEEN speculaties. Het kan allemaal ondersteund worden door bronnen, fimpljes, foto's, teksten etc etc. Bovendien is de tekst compleet neutraal. Er staat nergens hoe geweldig of hoe slecht het spel is. RHCPepperfan (overleg) 19 jun 2011 22:11 (CEST)RHCPepperfanReageren
Dan horen al die lemma's ook genomineerd te worden. Echter die lemma's staan er al geruime tijd op. Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat u speculeert. Wel dat de informatie die naar buiten komt nooit echt onafhankelijk kan zijn omdat EA die informatie naar buiten laat komen. U kunt deze informatie ook op de verwijderlijst opgeven om uw zaak te ondersteunen. Ik zal een aantal van de door u opgegeven lemma's ook gaan nomineren, zeker die pas in 2012 uit horen te komen of eind dit jaar. Dqfn13 (overleg) 19 jun 2011 22:23 (CEST)Reageren
Zoals op de verwijderlijst te zien is, zijn het er meer met mij eens. De informatie die naar buiten is gekomen is hoe dan ook informatie, het zijn dan ook goede bronnen omdat ze niets anders dan de waarheid spreken. Als ze dit zouden doen, dan valt het onder valse marketing. Ik ga er vanuit dat de Battlefield 3 pagina van de verwijderlijst verdwijnt. Al uw redenen zijn ongegrond.
Dit zijn slechts twee mensen. Ik kijk morgen of overmorgen nog eens hoeveel mensen er bij zijn gekomen. Ik sta wel degelijk open voor behoud, en de totale evaluatieperiode is 2 weken, dus nominatie is nog niet direct gelijk aan verwijdering. Dqfn13 (overleg) 20 jun 2011 10:37 (CEST)Reageren

Kritiek op nominatie[brontekst bewerken]

Neem eerst eens de moeite om je te informeren, alvorens een nominator van een artikel af te schieten. Ondanks alles, mvg, Pauleken97 (overleg) 23 jun 2011 15:34 (CEST)Reageren

Over welke kritiek gaat dit Pauleken? Want ik uit nooit vijandige kritiek op een nominator... Dus dat afschieten zal ik pas doen als ik eerst ben aangevallen. Doelt u op Sforza getijdenboek? Mijn kritiek ging daar over wat ik zelf gezien heb, niet over wat u genomineerd heeft. Mijn kritisch zijn gaat altijd over wat ik lees in een nieuw aangemaakt artikel. U heeft uw redenen gehad voor nominatie en die redenen zal ik nooit en te nimmer aanvallen. Voor u geldt dus ook, eerst beter informeren voordat u op een ander gaat schieten ;). Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 23 jun 2011 15:45 (CEST)Reageren