Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ed4711

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Bever in het onderwerp Kleine wijzigingen
Hallo Ed4711, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.127 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 7 jul 2013 02:30 (CEST)Reageren

Dronten[brontekst bewerken]

Beste Ed4711, Ik heb je terugdraaiing ongedaan gemaakt. In mijn eerste bewerkingssamenvatting heb ik de beweegreden reeds aangegeven. Daarnaast is een 420e plek totaal niet interessant en dus NE voor de gemeente, maar het hele stuk tekst is flauwekul. Mocht u er anders over denken hoor ik graag waaorm u denkt dat het wel in het artikel zou moeten worden opgenomen. mvg, --Meerdervoort (overleg) 5 aug 2013 21:43 (CEST)Reageren

Beste Meerdervoort, Het onderzoek van Elsevier/Bureau Louter gaat over leefbaarheid ("Waar is het goed wonen?") en heeft helemaal niets met huizenprijzen te maken (die worden niet eens vermeld). Verder: het onderzoek bezorgt de gemeente jaarlijks aanzienlijke imagoschade en is ook om die reden relevant.

Beste Ed4711, Uw laatste opmerking doet vermoeden dat uw voor de gemeente werkt, maar kan het mis hebben. Om op de andere opmerkingen verder in te gaan.
  • Dat iets imagoschade (is dat daadwerkelijk zo? is er een onafhankelijke bron die dat kan bevestigen?) zou opleveren maakt nog niet dat het relevant is voor het artikel. We zijn hier geen verlengstuk van de gemeente.
  • De gemeente staat op die lijst ergens onderaan, maar dat betekent nog niets. Als ik de ranglijst bekijk wordt er aan de positie geen waardeoordeel gekoppeld. Een ranglijst waar een gemeente ergens op een nietszeggende plek in een lijst die verder geen oordeel over de gemeenten zelf geeft, kan je dus niets afleiden. De relevantie voor dit artikel ontgaat me ook op dit punt.
  • Vervolgens de leefbaarheid: Het onderzoek zegt niets over de leefbaarheid. Het probeert prijsverschillen van woningen te verklaren op basis van omgevingskenmerken. Het resultaat en ranglijst maakt dus wel gebruik van de indicatoren die ook worden gebruikt om de leefbaarheid te bepalen (voor zover daar overeenstemming over bestaat wat leefbaarheid is). De ranglijst zegt echter niets over mate van leefbaarheid.

--Meerdervoort (overleg) 5 aug 2013 23:50 (CEST)Reageren

"...doet vermoeden dat u voor de gemeente werkt...." Wat een niveau.

  • zucht*

Kleine wijzigingen[brontekst bewerken]

Beste Ed4711,

Zo te zien markeer je al je wijzigingen standaard als 'klein'. Die is in feite alleen bedoeld voor wijzigingen die echt klein zijn, zoals het corrigeren van tikfouten. Je doet echter ook inhoudelijke aanpassingen, zoals toevoegen dat iemand ergens lid van is. Het is belangrijk dat andere vrijwilligers die wijzigingen niet over het hoofd zien omdat ze als 'klein' gemarkeerd zijn.

Iedereen maakt immers weleens fouten (ook ik), daarom is het de bedoeling dat we mekaar controleren op Wikipedia. Zeker als het gaat om personen, waar het extra belangrijk is dat er bronnen zijn voor de geboden informatie. Ook is aandacht voor hun privacy van belang.

Zou je daarom deze instelling willen wijzigen? Misschien heb je die ooit aangezet omdat je toen inderdaad vooral kleine correcties en is dat inmiddels veranderd, maar was het er nog niet van gekomen om de betreffende optie weer uit te vinken.

Met vriendelijke groeten, Bever (overleg) 22 sep 2019 00:34 (CEST)Reageren