Overleg gebruiker:EdBever/Archief/mei 2010

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

weghalen energiesubsidiewijzer[brontekst bewerken]

Beste Ed, de pagina de ik net heb aangemaakt is niet bedoeld voor commerciele doeleinden. De website www.energiesubsidiewijzer is een website ontwikkeld door AgentschapNL onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. De energiesubsidiewijzer helpt consumenten bij het vinden van subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Dus geen commerciele doeleinden maar informatie en kennisoverdracht over de mogelijkheden voor duurzaamheid, milieu en energiebesparing.

wat is je advies hoe dit op wiki te verspreiden?

groet!

Om heel eerlijk te zijn denk ik dat een site als de energiesubsidiewijzer niet thuishoort op wikipedia. Ik snap wat de site wil bereiken en zeg zeker niet dat de site zelf nutteloos is, maar in een encyclopedie als wikipedia hoort zo iets eigenlijk niet thuis. Zie ook wikipedia:relevantie en wikipedia:wat wikipedia niet is. Als de site wel relevant geacht wordt door de wikipedia-gemeenschap hoort het neutraal en objectief beschreven te worden. Het expliciete promotie-element (de reden voor verwijdering) ging niet over een eventuele commerciële aard van de site, maar de tekst leek rechtstreeks uit een mooie reclamefolder overgenomen te zijn. Neem bijvoorbeeld een zin als " Professionele partijen in de bouw, zoals adviseurs, aannemers, installateurs en makelaars - zij kunnen hun klanten met de Energiesubsidiewijzer informeren over de financiële mogelijkheden bij investeringen in energiebesparende maatregelen".
Ik zie geen artikel over energiesubsidie, dus misschien is het een idee om daarover te schrijven (wat is de subsidie en wat zijn de achtergronden) en van daar uit linken naar de energiesubsidiewijzer? Mocht je hulp nodig hebben dan kun je hier aankloppen. EdBever 3 mei 2010 16:48 (CEST)[reageer]

Mij lijkt de Nationale Dodenherdenking 2010 zeker wel wikiwaardig. Het betreft hier een ernstige zaak; 63 gewonden is niet niks. De paniek was werkelijk groot, en het is uitgebreid in het nieuws gekomen, geheel met persconferentie en de hele santekraam; hoezo moet zo'n artikel dan weg? Verbeteren volstaat volgens mij. Daarnaast had ik als aanmaker van het lemma op de hoogte moeten worden gebracht. Dr. Magnus 5 mei 2010 10:20 (CEST)[reageer]

Ik heb het niet genomineerd, ik heb het slechts wat aangepast. Wat mij betreft mag dit incident opgenomen worden in het hoofdlemma Nationale dodenherdenking, al heb ik geen moeite met het behoud van dit lemma. Het op de hoogte brengen is netjes, maar een bot doet het ook, zij het met enige vertraging. EdBever 5 mei 2010 12:48 (CEST)[reageer]

Verwijdering van pagina[brontekst bewerken]

Beste Ed,

Ik probeer al een poos ons bedrijf Medeco op wikipedia te zetten. Uiteraard met Neutrale en informerende tekst.

Telkens wordt deze voor verwijdering gemarkeerd en ik zag dat jij ook gereageerd had.

Kun jij mij misschien tips geven hoe ik het artikel aan moet passen? En hoe ik dit dan vervolgens weer online krijg?

Groeten,

Robert v/d Wel

Beste Robert, allereerst zie ik na een simpele zoektocht dat jij projectmanager E-commerce van dit bedrijf bent. Zoals je misschien weet zijn er veel bedrijven, personen en instellingen die in het verleden hun eigen wikipagina aangepast hebben en daarmee de waarheid geweld aangedaan hebben (bijvoorbeeld Mabel Wisse Smit). Het is eigenlijk not-done om op wikipedia een pagina te schrijven over jezelf of iets waar je persoonlijk nauw bij betrokken bent. Overigens maakt het niet uit dat jouw naam of betrokkenheid al dan niet bekend is, meestal is de wikipedia-gemeenschap aardig goed in het opsporen van reclame-uitingen.
Dit gezegd hebbende is er ook nog een soort richtlijn over wat wel en niet op wikipedia past: wikipedia:relevantie. Het meest relevante is dat Medeco een dochter van het beursgenoteerde Mediq is. Misschien dat het college noemenswaardig is, al verpakken heel veel bedrijven hun salesactiviteiten in fantastische seminars, cursussen etc. Voor de rest zie ik -met alle respect- in het artikel niets staan waardoor ik het idee heb dat Medeco bijzonderder is dan een willekeurig ander bedrijf. Het artikel wordt op of na 18 mei waarschijnlijk verwijderd tenzij je de relevantie van het bedrijf kunt aantonen. Daarnaast zou ik eens op artikelen van andere bedrijven bekijken voor een goed voorbeeld.
  • Plaats het Sjabloon:Infobox bedrijf in het artikel en vul info in.
  • Doe er een relevant plaatje bij (wandel even rond in het bedrijf/magazijn) en geef info over de aard van het bedrijf, aantal werknemers, omzet (graag een linkje naar het jaarverslag als wikipedia:referentie) en eventuele andere bijzonderheden.
  • Het stuk over de producten kan wat ingedikt worden (het noemen van geleverde merken is alleen interessant als je exclusief distributeur bent van een bedrijf dat hier op wikipedia staat en bijzonder is).
  • Het bestelsysteem is niet heel bijzonder en kan er wat mij betreft gewoon uit, elke groothandel heeft zoiets of zal de komende jaren wel zo iets uitrollen.
Kortom, maak het objectiever, zakelijker en probeer het voor breed publiek interessant te houden. Laat maar weten als je dit gedaan hebt en dan poets ik er ook wel even overheen. EdBever 11 mei 2010 17:41 (CEST)[reageer]

fs – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Robertwel (overleg · bijdragen) 12 mei 2010 20:09 (CEST)[reageer]


Ik zag het al langskomen in het live-wijzigingencontrolekanaal. Ik had wel een verzamelsjabloon aangemaakt maar vergeten het op de bijbehorende IP-pagina's te plaatsen. Dat heb ik bij deze hersteld. Hartelijke groet, MoiraMoira overleg 17 mei 2010 09:20 (CEST)[reageer]

Samen komen we er wel! Een block indef was hier toch wel op ziojn plaats? EdBever 17 mei 2010 10:10 (CEST)[reageer]

Varkens met knoflook[brontekst bewerken]

Hoi Ed, nuttige artikel, dat PIGS! Groet, MartinD 17 mei 2010 13:24 (CEST)[reageer]

precies! Jacob overleg 17 mei 2010 13:59 (CEST)[reageer]

Verwijderingsnominatie van o.a. Megmed Ordu[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Megmed Ordu door Mathonius, Murat Ordu door Mathonius. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100521 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 22 mei 2010 02:02 (CEST)[reageer]

Nominatie tot verwijdering: Mountainbikeclub Bar End[brontekst bewerken]

Beste EdBever,

Je hebt het artikel Mountainbikeclub Bar End genomineerd om te verwijderen. Ik heb enkele wijzigingen gedaan in het artikel die het wervende karakter hebben weggenomen. Ik zal tzt de tekst aanvullen.

Groet,

Marcel Kramer

Ik vraag me nog wel af of deze club op wikipedia thuishoort, maar ik zie in ieder geval geen overduidelijke reclame meer. EdBever 27 mei 2010 15:09 (CEST)[reageer]

Vrouwenbeweging[brontekst bewerken]

Beste Ed Bever Hè, eindelijk een gewoon mens. Bedankt voor je antwoord. Mijn probleem is dat ik weet dat alles is uitgelegd, maar ik kan het niet vinden. Ik word overspoeld door de hoeveelheid informatie. Zo weet ik niet eens, hoe ik bijvoorbeeld de titel moet veranderen van een artikel. Of hoe ik een discussie kan starten. Er staat teveel op een pagina. Ik heb nu een artikel aangemaakt met de kop: De bijstandsvrouw, maar dat had ik eigenlijk eerst aan jou moeten laten lezen. Ik wil graag duidelijk maken, dat er in de jaren tachtig een harde strijd is gevoerd die ging om JURIDISCHE positie van de vrouw, haar positie in het Burgerlijk Wetboek, enz. De feministen van de tweede golf hadden het alleen over de ECONOMISCHE zellfstandigheid van de vrouw. De bijstandsvrouw wilde dat ook, maar zij begreep echter, dat dit alleen mogelijk is, als zij eerst juridisch zelfstandig is. Alletta Jacobs streed ook voor Algemeen kiesrecht. De heren boden haar dameskiesrecht aan. Dat heeft zij zeer terecht geweigerd. Olympe de Gouge werd geguillotineerd tijdens de Franse revolutie omdat zij burgerrechten wenste voor de vrouw. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Mammaanna (overleg · bijdragen)

Hallo Mammaanna, Discussie en titelwijzigen kun je doen met de tabjes Overleg en Titel wijzigen bovenaan de pagina. Ik heb het artikel laten doorverwijzen naar het bestaande artikel Bijstandsmoeder en wat tekst overgeplaatst. Onder het kopje discussie kun je misschien wat meer uitwijden over deze discussie. Ik heb jouw opmerking over het loon van de man dat gebaseerd zou zijn op een gezin met kinderen weg gelaten want dat vind ik moeilijk te onderbouwen. Het is wel zo dat een man fulltime kan werken als hij geen zorg hoeft te leveren aan de kinderen, maar om te stellen dat een salaris gebaseerd is op een gezin met kinderen is in de huidige maatschappij een beetje te kort door de bocht.
Kijk er maar eens naar en laat maar weten als je meer vragen hebt. EdBever 27 mei 2010 14:40 (CEST)[reageer]