Overleg gebruiker:Geukster

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Oranjesam in het onderwerp Tips voor verbetering Het Zesde Metaal
Welkom op Wikipedia, Geukster! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.198 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Beoordelingsnominatie Het Zesde Metaal[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Het Zesde Metaal dat is genomineerd door Akadunzio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20161120 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 nov 2016 01:05 (CET)Reageren

Tips voor verbetering Het Zesde Metaal[brontekst bewerken]

N.a.v. van bovenstaande beoordelingsnominatie;

Fijn dat je zelf het initiatief neemt om het artikel te verbeteren; natuurlijk zie ik ook liever een goed, uitgebreid artikel dan een matig beginnetje of zelfs verwijdering. De tekst zal wel nog wat beschaving behoeven als je verwijdering/terugdraaiing wil voorkomen.

Het grootste probleem is n.m.m. dat veel beweringen niet worden ondersteund d.m.v. bronnen. Ik zou graag willen geloven dat Ploegsteert de plaat is die "de band definitief op Vlaamse muziekkaart zet", maar zonder enige bronvermelding zal dit al gauw origineel onderzoek doen vermoeden. Idem voor "op een grotere fanbasis kon rekenen", "de originaliteit van Het Zesde Metaal wordt bejubeld" en "gretig opgepikt door de Vlaamse radiostations"; allemaal prima, zolang men het terug kan vinden in een voetnoot. Onthou wel dat websites die geaffilieerd zijn met de band, zoals de eigen webstek, niet betrouwbaar worden geacht. Er zal vast wel informatie in Knack of Humo te vinden zijn.

Verder zou het taalgebruik nog wat formeler kunnen. Een zin als "Een eer die bitterzoet smaakt" voegt niet veel toe aan een encyclopedisch artikel. Ook de vele gezegdes zoals "even in de koelkast te zetten", "is de tijd rijp" en "heel wat kilometers op de teller heeft staan" zijn meer geschikt voor een tijdschrift dan voor een formele encyclopedie.

Hopelijk helpen deze tips. Als je nog vragen hebt kun je ze hieronder stellen. Mvg, Oranjesam (overleg) 23 nov 2016 18:36 (CET)Reageren