Overleg gebruiker:HJR

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 maanden geleden door Dpmelderbot in het onderwerp Melding links naar doorverwijspagina's
   Welkom op Wikipedia, HJR!

Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk een vrij en productief gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:

  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise e.a. aanvullen met je eigen gegevens en gebruik maken van taalsjabloontjes.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel" (Dat kan alleen na registratie). Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je gebruikersnaam, de tijd en de datum verschijnen dan automatisch.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikipedia.

Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Tjipke de Vries 27 jan 2006 23:21 (CET)Reageren

Raymond Westerling[brontekst bewerken]

Hallo HJR, ik heb je artikel Raymond Westerling ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Zie lijst zelf voor meer specificatie. Oud lemma dat door alle bewerkingen zo verworden is. mvg Agora 26 okt 2010 10:51 (CEST)Reageren


Atjehoorlog[brontekst bewerken]

Dag HJR, ik zag je (belangrijke) aanvulling op bovengenoemd lemma. Zou je een wat meer gespecificeerde bronvermelding willen geven? Dank reeds, JanB46 (overleg) 21 okt 2018 11:27 (CEST)Reageren

Dag JanB46,

De aanleiding tot mijn aanvulling was de tv-uitzending van Verborgen Verleden, gisteravond. Daarin zagen we actrice Georgina Verbaan op locatie in gesprek met een Atjehse historicus over de Atjehoorlog. Die historicus noemde een aantal Atjehse doden van 40.000, en 37.000 doden aan Nederlandse kant. Dat laatste getal stemt exact overeen met wat nu in het betreffende lemma op de NL Wikipedia staat (2.000 +10.000 +25.000), maar die 40.000 is een stuk lager dan de 100.000 die nu in hetzelfde lemma staat. Reden om het dodental onder de Atjehers nader onder de loep te nemen. Ik heb vervolgens gekeken op de Engelstalige Wikipedia, die over het algemeen scherper wordt gemodereerd dan de Nederlandstalige. En zo kwam ik op mijn aanvulling, die de Engelstalige Wikipedia volgt die zich weer baseert op het boek van Adrian Vickers. Hoewel ik dat boek zelf niet heb gelezen, lijkt mij deze onderbouwing voldoende solide.

Groet,

HJR

Duidelijk, dit is prima zo. Dank voor de uitleg. Je bronvermelding onderaan het nl-artikel was me ontgaan. Vr. groet, JanB46 (overleg) 21 okt 2018 15:46 (CEST)Reageren

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste HJR, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 24 sep 2023 19:01 (CEST)Reageren