Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:JaVre

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 dagen geleden door JaVre in het onderwerp Bewerkingsconflict

Hallo JaVre, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Lampje (overleg) 5 sep 2023 11:28 (CEST)Reageren

Bewerkingsconflict[brontekst bewerken]

Beste

Om ons bewerkingsconflict op te lossen spreek ik u erover aan. Enkele opmerkingen:

"Hij is Voorzitter van de Raad van Bestuur van het maritieme cateringbedrijf IFS (International Food Services NV). Sinds 2017 is hij lid van de Raad van Bestuur van Lotus Bakeries." - Dit gedeelte hoeft niet én in de inleiding te staan én later in de tekst. Het is beter dat het onder 'levensloop' wordt geplaatst. Het zijn immers geen cruciale elementen voor een inleiding van een biografisch lemma.

"In april 2018 raakte bekend dat Bossaert DPG Media na 21 jaar zou verlaten." - Dit heb ik gewijzigd in: "In april 2018 verliet hij DPG Media." Waarom? Het gebruik van de onvoltooid verleden tijd met een aanvoegende wijs ('hij zou verlaten') is geen encyclopedisch taalgebruik. Hij zou DPG Media immers niet verlaten. Hij heeft het verlaten. Vandaar heb ik de werkwoord vorm aangepast.

"Onder zijn leiding is de KBVB geëvolueerd tot een professionele voetbalfederatie, waarbij niet alleen aandacht besteed werd aan de ontwikkeling van het Belgische voetbal, met inbegrip van het vrouwenvoetbal. Ook de structuur van de KBVB werd drastisch vereenvoudigd, gebaseerd op de principes van goed bestuur. De raad van bestuur werd hervormd en onafhankelijke bestuurders werden aan boord gehaald. Het nieuwe Proximus Basecamp te Tubeke geldt als een internationale referentie op het vlak van sportinfrastructuur, en de strijd tegen racisme en discriminatie in het voetbal werd een topprioriteit." - Wikipedia is een encyclopedie. Het is niet de bedoeling dat personen er worden opgehemeld. Het lemma is geen cv voor de persoon in kwestie.

"IFS is één van de leidende cateringbedrijven voor de maritieme sector. Het biedt diensten aan voor het beheer van catering aan boord van koopvaardijschepen en offshoreschepen." - Dezelfde opmerking als hierboven. Wikipedia is geen LinkedIn.

Ik hoop dat we tot een wederzijds begrijpen kunnen komen. Ø11 (overleg) 4 jun 2024 19:23 (CEST)Reageren

Beste,
Bedankt om even contact op te nemen. Over het algemeen kan ik me vinden in uw uitleg, al is het me niet helemaal duidelijk waarom u de wijzigingen die u beschrijft niet uitgevoerd heeft, maar gewoon mijn versie ongedaan heeft gemaakt.
Verder hierna even een korte reactie op uw uitleg:
Punt 1: de eerste paragraaf is volgens mij een biografische samenvatting. Als daar kan staan welke functies men in het verleden bekleedde, zie ik niet goed in waarom daar niet kan (en moet) staan wat de huidige functies van de betrokkene zijn. De functies bij IFS en Lotus Bakeries lijken me dan ook op zijn plaats in de biografische inleiding.
Punt 2: hier volg ik uw uitleg. Dit was overigens reeds aangepast in mijn versie die u ongedaan maakte (“In april 2018 kondigde hij zijn vertrek aan bij DPG Media na 21 jaar dienst, (…)” – deze formulering vond ik beter klinken).
Punt 3: hier volg ik uw uitleg. Dit wijzigde ik overigens reeds in de versie die u ongedaan maakte.
Punt 4: idem – hier volg ik uw uitleg en dit wijzigde ik ook reeds in de versie die u ongedaan maakte.
Tenslotte is Wikipedia, zoals u zegt, een encyclopedie en is het niet de bedoeling dat personen worden opgehemeld, maar ook niet dat personen er onnodig in een negatief daglicht worden gesteld. Daarom verving ik “In maart 2023 werd hij ontslagen nadat bekend raakte dat hij een nieuw en verbeterd contract kreeg zonder medeweten van de raad van bestuur.” door “In april 2018 kondigde hij zijn vertrek aan bij DPG Media na 21 jaar dienst, waarna hij van september 2018 tot maart 2023 de functie van CEO van de KBVB opnam.” Meer sfeerschepping is daar mijns inziens niet nodig. Volgens de berichtgeving hebben partijen een respectvol afscheid willen bekomen, zodat een neutrale vermelding van de tijd bij de KBVB volgens mij volstaat.
Het lijkt me dat we wel tot een wederzijds begrijpen zullen kunnen komen. JaVre (overleg) 6 jun 2024 10:53 (CEST)Reageren
Beste
Bedankt voor uw reactie. Mijn excuses voor het 'conflict', maar ik ben blij dat we tot een wederzijds begrijpen zijn kunnen komen. Het enige wat ik toch nog ga wijzigen is het hoofdlettergebruik in de inleiding. Bedankt! Ø11 (overleg) 11 jun 2024 23:43 (CEST)Reageren
Beste
Uiteraard geen enkel probleem i.v.m. hoofdlettergebruik. Heel fijn dat we er uit geraakt zijn. Bedankt! JaVre (overleg) 12 jun 2024 11:13 (CEST)Reageren