Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Jan Cocle

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Jan Cocle in het onderwerp Quintus Fufius Calenus

Welkom

[brontekst bewerken]
Hallo Jan Cocle, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.747 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Als je nog vragen hebt voeg die dan hier hier maar toe, dan zal ik mijn best doen om ze zo snel mogenlijk te beantwoorden. --Warddr 31 dec 2006 20:31 (CET)Reageren

Quintus Fufius Calenus

[brontekst bewerken]

Welkom op wikipedia. Ik ben zo vrij geweest het artikel wat je bent gestart (Quintus Fufius Calenus) enigzins aan te passen aan wikipedia. In het artikel moet nog e.e.a. gebeuren, vooral qua indeling en wiki-links. Daarom heb ik de tag 'beginnetje' geplakt aan de pagina, hoewel er wel heel veel tekst staat. Die tag zorgt ervoor dat er meer mensen langskomen om het artikel aan te passen, en dan zal het snel helemaal 'gewikificeerd' zijn. Nogmaals welkom! NielsB 31 dec 2006 20:57 (CET)Reageren

Dag Jan,
Ik zag dat je weer even langs bent geweest en de secundaire literatuurlijst weer hebt toegevoegd. Het is echte op wikipedia niet gebruikelijk om zo'n lange lijst op te geven. Alleen primaire bronnen worden (zij het sporadisch) nog vermeld en dat is precies zoals ik 'jouw artikel' heb achtergelaten. Graag even een reactie, NielsB 2 jan 2007 08:33 (CET)Reageren
Ik plaatste de secundaire literatuur terug omdat ik me voor mijn artikel meer daarop, dan op de primaire bronnen gebaseerd heb (mijn voetnootverwijzingen waren ook verdwenen trouwens, maar dat is misschien normaal). Mijn artikel over Q. Fufius Calenus was trouwens een taak aan de universiteit, die we niet enkel naar onze lesgever maar ook naar Wikipedia moesten versturen. Vandaar dat ik beide versies graag min of meer hetzelfde zag. Als het echter op Wiki niet de gewoonte is secundaire literatuur te vermelden, zal mijn docent dat ook wel weten vermoed ik, dus geen probleem.
Beste groeten, Jan
Dag Jan, het is de gewoonte om overleg op één pagina te voeren, doorgaans waar het overleg ook gestart is. Ik heb daarom even je toevoeging op mijn overlegpagina hierheen verplaatst.
Bedankt voor je toelichting op de lange literatuurlijst. Ik denk dat de voetnoten zijn verdwenen omdat ze niet op de wiki-wijze zijn toegevoegd aan het artikel. Op Help:Referenties_en_voetnoten staat uitleg hoe je referenties en voetnoten aanmaakt. Als je verwijzingen in de tekst maakt naar die voetnoten kun je natuurlijk altijd de literatuurlijst aanvullen naar jouw inzicht. Jij bent tenslotte de expert. Ik heb de secundaire bronnen alleen maar verwijderd omdat het voor mij als simpele bezoeker geen meerwaarde biedt. Als jij die meerwaarde d.m.v. verwijzingen wel in het artikel verwerkt is daar natuurlijk niets op tegen!
Als je interesse uitgaat naar het oude Rome, dan vind je in het Portaal:Oude_Rome aangemaakte en niet-aangemaakte artikelen die jouw expertise goed kunnen gebruiken.
groet, NielsB 4 jan 2007 17:30 (CET)Reageren
Hallo Niels, kun je Q. Fufius Calenus misschien ook onder de categorie 'Romeinse consuls' plaatsen ipv enkel onder 'Romeins politicus'? Hij was namelijk consul in 47 v.C.. Ik weet niet precies hoe dat moet en het is een beetje laat om dat nu nog zelf uit te puzzelen... Ik heb binnenkort examens maar zal over enkele weken kijken hoe ik mijn voetnoten incorporeer. Beste groeten, Jan.
Hoi Jan, ook namens een andere Niels nog van harte welkom hier. Ik heb je suggestie hierboven, die ik toevallig zag in de Recente Wijzigingen uitgevoerd, consul lijkt mij idd beter én specifieker als categorie. Nog veel succes hier. Oh ja, je kan je overleg met ~~~~ (4x tilde) ondertekenen, dan krijg je iets als Jan Cocle 5 jan 2007 04:06 (CET) . Voor oudheidspecifieke vragen kan je terecht op Wikipedia:Overlegpagina voor de Oudheid, voor hoe doe ik iets op de Helpdesk, of mijn overlegpagina. Groet. «Niels» zeg het eens.. 5 jan 2007 04:06 (CET)Reageren