Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Joan Snellen/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Encycloon

Beste Joan,

Ten eerste wil ik je bedanken dat je de tijd en moeite hebt genomen om bij te dragen aan Wikipedia.

Het eerste wat mij opviel toen ik jouw artikel las, is dat het een vrij letterlijke vertaling is. Ik wil je nergens van verwijten, maar het lijkt erop dat je het originele Engelstalige artikel hebt gekopieerd, Google Translate hebt gebruikt om de tekst om te zetten naar Nederlands en het vervolgens in je kladblok hebt gezet. Het enige verschil wat ik tussen jouw artikel en het Engelstalige artikel zie, is de link naar de Corts Foundation in het midden van de tekst. Overigens stond er niks over Corts Foundation in het Engelstalige artikel vermeld, totdat jij op 13 juli besloot dat wel te doen.

Opzich is er met dat laatste niks mis, de informatie staat er immers nog. Echter, dit ruikt enorm naar reclame voor de Corts Foundation en reclame is op Wikipedia niet toegestaan.

Nu probeer ik niet uw goede bedoelingen in twijfel te trekken, misschien bent u nog niet helemaal goed geïnformeerd met de Wikipedia regels. Overigens neem ik u ook niks kwalijk, u heeft uw artikel namelijk nog niet gepubliceerd. Hierbij dus de vraag: wilt u serieus bijdragen aan Wikipedia of wilt u informatie over de Corts Foundation verspreiden via Wikipedia?

Indien u serieus wilt bijdragen aan Wikipedia, ben ik bereid om de nodige kritiek te leveren, u te helpen met de brontekst en tekstopmaak en van alles en nog wat.

Vriendelijke groeten, -Sjoerd (overleg) 30 sep 2019 01:08 (CEST)Reageren

Korte aanvullende opmerking: om vanuit een neutraal standpunt te schrijven is het gebruik van (betrouwbare) onafhankelijke bronnen in feite onontbeerlijk, zeker voor een bewering als Wil men de geschiedenis van de Pacifische Oorlog bestuderen, dan is dit het eerste referentiewerk dat men dient te raadplegen. (NB: Dat betekent niet dat je niet-onafhankelijke bronnen nooit en nergens mag gebruiken, maar dus wel graag terughoudend.) Encycloon (overleg) 19 okt 2019 14:26 (CEST)Reageren
Daar zou ik trouwens wel een bron bij zetten, aangezien Wikipedia-gebruikers er soms vrij allergisch op kunnen reageren. Glimlach Encycloon (overleg) 22 okt 2019 12:05 (CEST)Reageren