Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Leonardo818

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Leonardo818 in het onderwerp Isaac Sweers
Hallo Leonardo818, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.162.077 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bovenstaande tag voor tekstblok svp. niet verwijderen.

Open voor overleg met Leonardo;

Isaac Sweers[brontekst bewerken]

Goedendag Leonardo, Ik zag dat je een bron hebt toegevoegd bij het lemma Isaac Sweers. Dat is mooi, maar ik heb altijd geleerd niet uit te gaan van 1 bron dus ik ben even gaan Googelen vanochtend en ik kon geen andere bron vinden die het kon bevestigen en dit was het resultaat [1], zoals je ziet drie hits waarvan 2 naar jou webpagina en 1 naar Dutchfleet.net die aan jouw pagina refereert. Omdat jij van het onderwerp afweet hoop ik dat jij meer bronnen zou kunnen aandragen die dit deze informatie brengen.

Even voor alle duidelijkheid dit niet omdat ik jouw niet vertrouw maar ik doe dit omdat ik graag zie dat het lemma betrouwbaar moet zijn en in dat geval geld altijd 2 bronnen is beter dan 1. Daarnaast zou ik je willen vragen op deze pagina antwoorde te geven zodat de communicatie overzichtelijk blijft.DirkV 28 jan 2009 11:09 (CET)Reageren


Hallo Dirk, Ik snap je punt edoch op mijn site bv. staan al 5 bronnen. Van opvarende incluis mijzelf en de scheepsdominee. Plus een verwijzing naar het het Jaarboek van de KoninklijkeMarine 1968 onder de rubriek reisverslagen staat vermeldt: Smaldeel 5; 27 augustus - 3 oktober 1968 ; "Op de hondewacht van 20 september brak op de Hr.Ms. Isaac Sweers een brand uit, waardoor het schip, geëscorteerd door Hr.Ms. Noord Brabant, Plymouth moest aandoen en niet meer aan Silver Tower kon deelnemen."

De marine heeft het angstvalling stil gehouden wellicht omdat het scheepsontwerp niet erg klopte ook hangt de Koninklijke Marine niet graag de vuile was buiten, zeker niet in die tijd! In een en dezelfde ruimte de hoofd-omzetters plus de back-up-omzetters. Ook was de brandbestrijding niet optimaal omdat van bestrijden men overging tot het 'stomweg' vol pompen van desbetreffende ruimte. Naast de desbetreffende ruimte was een opslagtank voor AVCAT. De brandstof voor de boordhelicopter. Nog 1° C hoger en er zou spontane ontbranding kunnen volgen vandaar dat men de verlaatrol in werking heeft gezet, zij het halfzacht. Gelukkig heeft de bemanning het schip niet hoeven te verlaten. NB: aan de commandant Genet heeft het beslist niet gelegen die heeft juist de kalmte kunnen bewaren en voorkomen dat er massale paniek oid. uitbrak.

Door de nasleep die het bij mij tot gevolg had heb ik dit op mijn site gezet. Mijn site is opgezet met als hoofddoel 'dienstslachtoffers' in het algemeen. Door die brand ben ik ook tot die catagorie gaan behoren. Dit als toelichting.

Op jouw vraag dus: 5 betrouwbare bronnen. Feitelijk > 235 bronnen. De hele bemanning (235) plus de onderzoekscommissie Koninklijke Marine, het hele smaldeel 5 en de NDSM-werf te Amsterdam.

Leonardo818 29 jan 2009 11:22 (CET)Reageren

Goedendag Leonardo, ik snap jouw kijk er op maar ik speel nu even advocaat van de duivel en dat doe ik niet met plezier. Voor mij is er maar internet bron die ik over dit onderwerp kan raadplegen. En internetbronnen zijn voor wikipedia er handig gezien ze makkelijk door iedereen te veriferen zijn. Vandaar dat het mooi had geweest als je een andere internet bron had gehad. Maar ik ben inmiddels opzoek gegaan naar Jaarboek van de Koninklijke Marine 1968 en dat gaat wel lukken. Daarnaast dacht ik dat het NIMH misschien ook informatie over deze brand beschikbaar heeft, heb jij daar een idee over? Alvast bedankt DirkV 29 jan 2009 11:43 (CET)Reageren

Hallo Dirk,, ik denk zelf dat het NIHM geen informatie heeft over de brand. (geen vuile was naar buiten brengen). Verder dan het jaarboek zal je niet komen en daar wordt het helaas afgedaan met de reeds aangehaalde tekst; Smaldeel 5; 27 augustus - 3 oktober 1968 ; "Op de hondewacht van 20 september brak op de Hr.Ms. Isaac Sweers een brand uit, waardoor het schip, geëscorteerd door Hr.Ms. Noord Brabant, Plymouth moest aandoen en niet meer aan Silver Tower kon deelnemen." Niets meer en niets minder. Zelf heb ik het boek niet voorhanden. Overigens maakt mij het persoonlijk weinig uit of de toevoeging wel of niet geplaatst wordt. Ik hielp alleen de oorspronkelijke auteur. Ook zijn vele internetbronnen niet betrouwbaar en sterk ingekleurd. Mijn site geeft een objectief verslag van het gebeurde met getuigeverklaringen van opvarenden. Ik merk het wel of het wel of niet wordt toegevoegd. Leonardo818 29 jan 2009 21:26 (CET)Reageren