Overleg gebruiker:Louk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Eve in het onderwerp DYA
Hallo Louk, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.438 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

- eVe Roept u maar! 14 jul 2006 12:24 (CEST)Reageren

Dynamische Architectuur[brontekst bewerken]

Hoi Louk, ik heb je vraag beantwoord op mijn overlegpagina! Je kunt je bijdragen op overlegpagina's trouwens geautomatiseerd ondertekenen met 4 tildes (~), dan verschijnt je gebruikersnaam en de datum/het tijdstip er vanzelf onder. Groetjes eVe Roept u maar! 14 jul 2006 12:24 (CEST)Reageren

DYA[brontekst bewerken]

Hoi Louk, je artikel Dynamische architectuur bevat nog steeds praktisch dezelfde tekst als de oude tekst op Dynamische Architectuur... ben je er nog mee bezig of was mijn uitleg misschien niet helemaal duidelijk? Is niet vervelend bedoeld hoor, ik vroeg het me gewoon af. Groetjes eVe Roept u maar! 14 jul 2006 14:11 (CEST)Reageren

Eve, je eerste reactie m.b.t. verwijderen hoofdpagina was terecht. Het was inderdaad een kopie van een website. Weliswaar ben ik de (inhoudelijke) eigenaar van deze website, dus zou er geen echte sprake zijn van inbreuk op auteursrecht, maar ik snap je/jullie motieven. Nu heb ik de tekst aangepast en veel neutraler geschreven. Meer dan dat kan bijna niet... en nog wordt de pagina verwijderd. Ik kan moeilijk een heel ander stuk gaan schrijven, omdat dan de logische opbouw ontvalt. Wat nu te doen. Als ik het stuk nog eens (her)lees kan ik tot geen andere conclusie komen dan dat het een neutrale beschrijving is van de DYA methodiek. Graag je reactie.

Louk

Hoi Louk, ik zag dat .Koen het artikel inderdaad ook had leeggehaald, vanwege auteursrechtenschending. Is ook logisch want de tekst komt van het web, zoals je zelf al zei. in principe zou je de auteursrechten via de originele website vrij kunnen geven onder de GNU-licentie, dus op je website vermelden dat de tekst vrij te gebruiken is. Dan zouden de auteursrechten niet meer worden geschonden. Maar, vervolgens lopen we tegen de tweede bottleneck aan: is het product wel encyclopedisch? Daar twijfel ik aan. Ik snap dat het haast niet anders beschreven zou kunnen worden, maar wanneer je de niet-encyclopedische onderdelen eruit zou halen zou er niet veel méér overblijven dan iets als "DYA is een methodiek voor ICT-architectuur". De derde bottleneck die we vervolgens tegenkomen is de schrijfstijl van het artikel, die is beslist niet encyclopedisch. Er staan termen in als "dynamisch", "slim, slank, snel", "slagvaardig", "succes", en dergelijke termen zijn per definitie niet-neutraal en horen dus niet in een encyclopedie thuis. En heel eerlijk gezegd snap ik weinig van het artikel: ik moest het de eerste keer sowieso helemaal lezen voordat ik doorhad dat het niet om bouwkunde ging, maar om ICT. Het is nogal vage "managementspeak" om het maar zo uit te drukken. Vierde bottleneck is het gebrek aan layout en de schrijf/typefouten, maar daar valt overheen te komen natuurlijk.
Conclusie: ik ben er helaas steeds meer van overtuigd dat het onderwerp niet encyclopedisch is, maar ik zal nog even wat anderen om hun mening vragen, ik ben niet alleen op de wereld tenslotte. Groeten eVe Roept u maar! 14 jul 2006 14:34 (CEST)Reageren