Overleg gebruiker:MMe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Sietske in het onderwerp Berichtje Oliphaunt
   Welkom op Wikipedia, MMe!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise aanvullen met je eigen gegevens.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en door jouw begonnen (of andere) artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Ucucha (overleg) 24 sep 2005 15:54 (CEST)Reageren

Hoi MMe, welkom op wikipedia. Leuk dat je ook wilt mee helpen aan het bouwen van een vrije encyclopedie. Ik zag je op roep in de kroeg en heb je artikel eens door gelezen. Het is best leuk om te lezen hoor maar is toch nog niet echt encyclopedisch van stijl. Ik zag dat al een aantal tips zijn gegeven voor het herschrijven naar wikipediaanse stijl, dus daar zal ik niets aan toevoegen. Misschien is een uitleg over hoe je dan werkelijk tot een oppervlak komt nog handig, want je wilt toch neem ik aan niet beweren dat pi eigelijk 3,143863968 moet zijn en niet 3,141592653589793 ?? -x@ndr 25 sep 2005 01:21 (CEST) PS. Heb je de Cosinusregel al geprobeerd te gebruiken bij je zoektocht naar pi?.Reageren

Berichtje Sietske[brontekst bewerken]

Hoi MMe,

voor de volledigheid (ik weet niet of je het al gezien had) heb ik het berichtje van Sietske even hierheen gekopieerd vanaf Overleg gebruiker:212.127.184.118:

Hoi anonieme gebruiker,
Ik zag je oproep in de Kroeg over het "weg"-sjabloon. Wees gerust, een 'weg'-sjabloon betekent niet dat een artikel op stel en sprong verwijderd wordt. Je krijgt nog twee weken de tijd om het artikel te verbeteren en aan te passen aan de wikipedia-maatstaven. Over twee weken wordt dan uiteindelijk beslist of het artikel definitief mag blijven of niet. Helaas heb ik geen fundamentele kennis van de wiskunde, en kan ik je berekening derhalve niet toetsen, maar ik kan je wellicht een beetje anders op weg helpen met een paar tips:
  1. Schrijf een inleiding bij het artikel waar het over gaat. De eerste regel moet voor een basisscholier een beetje te begrijpen zijn, de eerste alinea voor een middelbare scholier, en daarna mag het allemaal wel wat dieper gaan.
  2. Leg de plaatjes en de getallen uit die je hebt neergezet. Zoals het er nu uitziet, is het geen artikel en zelfs voor de meer technisch onderlegden nog steeds niet te begrijpen.
  3. Een artikel moet voor zichzelf spreken; de verwijzing naar de externe link moet niet de verwijzing naar de kennis zijn.
  4. Kun je uitleggen wat een reigieuse fractal is?
  5. "Ik ben benieuwd wat andere mensen hier van vinden." is een opmerking die niet in een encyclopedie thuishoort. Probeer bij alles wat je in artikelen op wikipedia zet, te bedenken of je zo'n stuk tekst ook in een - ik noem maar iets - Winkler Prins zou tegenkomen. Wat je wél kunt doen, is een persoonlijke opmerking over het artikel op de overlegpagina plaatsen die bij het artikel hoort.
Denk je dat je hier wat mee op weg geholpen bent? Ik hoop het. Anders voel je je maar vrij om te reageren op mijn overlegpagina of die van anderen! De meeste wikipedianen zijn altijd bereid om beginnende gebruikers wat op weg te helpen, dus doe daar je voordeel mee. Groetjes, Sietske Reageren? 24 sep 2005 23:20 (CEST)Reageren

Berichtje Oliphaunt[brontekst bewerken]

Hoi MMe,

Ik heb ook even naar je artikel gekeken. Bekijk even het argument van Sietske over de Winkler Prins. Daarin zou je een verhaal in die vorm niet vinden, maar ook niet een willekeurige theorie van iemand. Je laat weten dat je er ook aandacht voor hebt gevraagd op forums en dergelijke, maar Wikipedia is geen forum en ook geen podium om aandacht voor je eigen theorieen te vragen.

Je verwijst in het artikel naar je homepage voor meer informatie, maar het enige dat ik daar kan vinden is dit. Dat helpt niet echt.

Eerlijk gezegd denk ik dat je artikel erg weinig kans maakt om te overleven. Misschien als je meer bronnen vindt voor het onderzoek, maar dat lijkt me sterk, omdat het je eigen onderzoek is. Als het echt een doorbraak is zul je langs andere wegen aandacht moeten vragen, en als het dan bijvoorbeeld in een wetenschappelijk tijdschrift is gepubliceerd, of op een andere manier wat wijder geaccepteerd is, dan is het misschien tijd voor een artikel.

Voor nu kun je misschien een artikel schrijven over religieuze fractals, als je daar meer bronnen voor hebt; dat zal toch wel? Ik neem niet aan dat je ook zelf religieuze fractals hebt uitgevonden. Ik had er in elk geval nog nooit van gehoord. Oliphaunt 25 sep 2005 12:23 (CEST)Reageren

(Oliphaunt 26 sep 2005 11:10 (CEST): voor de duidelijkheid verplaatst vanaf overlegpagina Oliphaunt)Reageren
Ik denk dat je gelijk hebt dat ik het op een andere manier onder de aandacht moet brengen en dat mijn onderzoek op dit moment te :expirimenteel is en te onbekend om er een Wiki over te schrijven.
Wie weet komt er in de toekomst iets uit wat bruikbaar is om hier te plaatsen.
Voor nu laat ik het ook hierbij....Wikipedia is toch heel anders dan een Forum wat ik gewend ben.
Het was een goede ervaring om even te proeven hoe het hier gaat op Wikipedia en heb nu ook meer inzicht hoe het werkt en zal in de :toekemst hier nog wel dingen opzoeken.
Groeten,
MMe


Hoi MMe, wikipedia is inderdaad absoluut geen forum, maar een digitale versie van een encyclopedie. Maar dat geeft niet hoor; laat het je pret niet drukken. Voel je vooral vrij om af en toe terug te komen om dingetjes op wikipedia te verbeteren en aan te vullen. Ongetwijfeld kun je op velerlei gebied nog bijdragen! Groetjes, Sietske Reageren? 26 sep 2005 12:14 (CEST)Reageren