Overleg gebruiker:MariekeHanneKlaasCindy6EW

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Erwin85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Afbeelding:The civil rights act.jpg

Welkom[brontekst bewerken]

MariekeHanneKlaasCindy6EW, hartelijk welkom allemaal bij Wikipedia. Hier zijn wat links die misschien handig zijn:

Als je vragen hebt kun je die vaak het beste stellen in de kroeg. Je kunt je berichten op overlegpagina's ondertekenen m.b.v. 4 tildes, zo dus: ~~~~.

Veel succes verder. Voel je vrij en ga je gang!! Chris 7 mrt 2005 18:35 (CET)Reageren



Hoi Cindy, ik heb het artikel Civil rights act op de "te verwijderen"-pagina gezet, omdat het voor een groot deel letterlijk overeenkomt met de tekst op deze site van ene Dennis Kroese, waar auteursrecht (copyright) op zit. Op Wikipedia mag tekst van andere sites niet worden geplaatst, tenzij de auteur van het artikel de tekst op die site zelf heeft geschreven, maar dat blijkt nergens uit. Zie voor meer details de Wikipedia-pagina over auteursrechten. Het zag er trouwens wel mooi uit; ga vooral door met mooie artikelen schrijven (maar dan wel je eigen werk)! Groeten, Sixtus 8 mrt 2005 20:12 (CET)Reageren

Hoi,

ja ik versta je redenering wel. maar voor ons was deze site onze enige goeie informatie bron. ik heb de bibliotheken afgelopen op zoek naar info maar je vindt die bij ons namelijk niet makkelijk. maar ik vroeg me af of het niet normaal is dat je dan informatie gebruikt voor een goed artikel te schrijven van internet. en ik vind dus nergens dat er op die tekst auteursrechten zitten. echt niet. Het is voor ons gewoon enorm jammer, omdat dat artikel plaatsen op de site van wikipedia een opdracht is van geschiedenis. dus onze punten hangen er volledig vanaf. nuja weten we ook niet wa we wel nog moeten doen. Enig voorstel misschien


Ah, wat een leuk project! Een copyrightmelding vind je hier, en die luidt:
AllesAmerika.com is © 2001-2004 D.A. Kroese. Alle rechten gereserveerd. Geen enkel gedeelte van deze site mag gekopieerd, gedupliceerd of op welke andere manier dan ook gereproduceerd worden, zowel online als offline, zonder voorafgaande geschreven toestemming van de webmaster, Dennis Kroese. Een copyrightbreuk is een zware overtreding en de overtreder zal zonder uitzondering volgens de letter van de wet worden vervolgd. Voor vragen of opmerkingen, of als u een copyrightbreuk heeft geconstateerd, kunt u contact opnemen met de webmaster via dennis(apestaartje)allesamerika(punt)com.
Beperkte overname van informatie op deze site voor werkstukken of scripties is toegestaan voor scholieren en studenten, zolang er een duidelijke bronvermelding (schrijver van alle teksten: Dennis Kroese) inclusief link naar AllesAmerika.com wordt bijgeplaatst. Voor alle anderen is herpublicatie van (delen van) teksten op deze site strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Dennis Kroese, te bereiken via dennis(apestaartje)allesamerika(punt)com.
Dat is helaas niet genoeg toestemming voor letterlijke overname op Wikipedia. Overigens zit er net zo goed auteursrecht op teksten waar dat niet bij staat; dat maakt juridisch niet uit. Er zijn echter volgens Google 1,3 miljoen sites over de civil rights act, dus daar is nog veel meer informatie te vinden. Het belangrijkste - ook bij zo'n opdracht lijkt me - is dat je (kritisch) uit verschillende bronnen put, daaruit een verhaal voor jezelf samenstelt, niet letterlijk overneemt, bronnen vermeldt, en dan aan het schrijven gaat. Alle informatie op Wikipedia is ergens vandaan gehaald; ook als je iets uit je hoofd opschrijft, heb je dat ooit gelezen of gehoord. En over de civil rights act (of welk ander onderwerp dan ook) zijn zo veel dingen te vinden die door allerlei bronnen worden vermeld dat opname daarvan (in je eigen formulering) geen inbreuk meer is op één specifieke bron. Succes! Sixtus 9 mrt 2005 14:12 (CET)Reageren


Hoi alle vier,

Ik denk dat het jullie best kan lukken hoor, een artikel schrijven in eigen woorden.

Een paar suggesties:

  1. Omschrijf eerst eens in één zin wat de de Civil Rights Act precies is. Het is op wikipedia veelal gebruikelijk om daarmee te beginnen.
  2. Zoek eens in de bibliotheek of op internet of er geen Nederlandse naam is in plaats van deze Engelse uitdrukking, en kijk eens verder op wikipedia om te zien of je niet wat meer logische verbanden met bestaande pagina's kunt leggen. Jullie verwijzen nu voornamelijk naar pagina's die nog niet bestaan.
  3. Vermeld altijd de bronnen onderaan je artikel, zodat andere mensen - als ze jullie onderwerp interessant vinden - op andere pagina's op internet, of in boeken, verder over het onderwerp kunnen lezen. Ikzelf vind altijd: hoe meer bronnen hoe beter. Je leraar zal het ook waarderen als je kunt laten zien dat je diep in de literatuur bent gedoken.
  4. Bestaat er op de Engelse wikipedia al een artikel over dit onderwerp? Verwijs ernaar, en betrek eventueel wat uit dat verhaal op jullie eigen artikel.
  5. Kijk in de schoolbibliotheek en lees wat de Winkler Prins (of een andere encyclopedie) over jullie onderwerp zegt.
  6. Probeer het boek "Het aanzien van 1964" te pakken te krijgen.

Goed, hier ga ik het even bij laten. Ik vraag me overigens wel af hoe je aan zo'n onderwerp als dit bent gekomen. Als ik zelf iets moest schrijven voor wikipedia, zou ik denk ik gewoon een beetje surfen in artikelen over geschiedenis, en dan klikken op een rode link die me wel interessant leek. Jullie hebben iets totaal nieuws genomen, wat het een stuk lastiger maakt om verbanden te leggen met andere wikipedia-artikels.

Groetjes en sterkte, Sietske 9 mrt 2005 15:44 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Afbeelding:The civil rights act.jpg[brontekst bewerken]

Beste MariekeHanneKlaasCindy6EW, je hebt één of meerdere afbeeldingen, Afbeelding:The civil rights act.jpg, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. --Erwin85Bot 19 jan 2007 09:17 (CET)Reageren