Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Munsterman1956

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Kthoelen in het onderwerp Nazi
Hallo Munsterman1956, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.780 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --WarddrBOT (overleg) 18 jun 2012 16:15 (CEST)Reageren

Nazi[brontekst bewerken]

Beste Munsterman1956, heeft u enige bron voor uw (wel zeer onconventionele) bewering op Overleg:Nazi? Mvg, Kthoelen (Overleg) 18 jun 2012 17:20 (CEST)Reageren

betekenis begrip Nazi[brontekst bewerken]

Beste Kthoelen ,

De bron voor mijn bewering is o.a het boek De Dode-Zeerollen onthuld . Op blz.32 in dit boek wordt het nu volgende gemeld ; De term wordt niet alleen in talmoedische literatuur gebruikt om nakomelingen van David aan te duiden maar ook op munten uit de Bar Kochba-periode wordt hij gebruikt om hun held , Nasi Israel Leider van Israel te omschrijven . Tegenwoordig wordt de president van de Joodse staat zo aangeduid .

De materie ligt gevoelig dat begrijp ik maar de waarheid moet gezegd kunnen worden .

Met vriendelijke groet , Johan Munsterman . – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Munsterman1956 (overleg · bijdragen)

Ik heb wat opzoekingswerk gedaan, en het blijkt inderdaad dat de term "Nasi" (נָשִׂיא) in Israël gebruikt wordt om een hoge functie aan te geven (vroeger prins, daarna president, en ook voor de leider van het gerechtshof). Deze term is echter historisch gegroeid (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Nasi), terwijl de term "Nazi" (als in leden van de NSDAP) afgeleid is van "Nationalsozialismus", wat dus Nationaal-socialisme betekent. De termen hebben dus niets met elkaar te maken, en de bewering dat de Holocaust (ik citeer) "een vuuroffer van 6000000 joden" ([1]) was, houdt dus geen steek. Mvg, Kthoelen (Overleg) 18 jun 2012 18:09 (CEST)Reageren