Overleg gebruiker:Nico De Meyer/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Feedback op de concepttekst over de symptomen van prostaatkanker[brontekst bewerken]

(Dit is een voortzetting van een vraag op de overlegpagina van Mondo.)

Beste Nico,
Ik neem aan dat de tekst op je kladblok bedoeld is ter vervanging van de huidige paragraaf 'symptomen'. Of bedoel je het als aanvulling daarop? Je schreef dat je de symptomen beter wil duiden binnen de drie stadia. Maar in je concepttekst lees ik niets over drie stadia, terwijl het natuurlijk wel relevant is om die apart te benoemen. Je kunt dus best schrijven dat er zich in het eerste stadium meestal geen klachten voordoen, maar je moet dan ook schrijven welke symptomen er in de volgende stadia kunnen optreden.
Je schreef ook dat er zich in een geneesbaar stadium geen zichtbare symptomen zijn. Dat houdt dus in dat je stelt dat als iemand wel symptomen heeft, hij per definitie ongeneeslijk ziek is. Ten eerste vraag ik me af of dat het geval is; ten tweede komt een dergelijke stelling keihard aan bij mensen die symptomen (menen te) hebben. Die concluderen dan dat ze ten dode opgeschreven zijn. Dat lijkt me niet de bedoeling; zeker niet omdat veel symptomen niet alleen veroorzaakt kunnen worden door een onbehandelbaar prostaatcarcinoom maar ook door behandelbare aandoeningen. Dit moet dus anders geformuleerd worden.
Verder hoort de zin die begint na de eerste voetnoot, niet thuis onder het kopje 'symptomen', omdat het daar helemaal niet over gaat. Dergelijke inhoud hoort thuis onder het kopje 'behandeling', waar dat eigenlijk al staat. Je zou daar alleen de voetnoot aan kunnen toevoegen.
Tot slot roept dat bij de lezer makkelijk de vraag op waarom je bij een vroeg stadium van prostaatkanker rustig zou afwachten totdat deze een aggressieve vorm heeft aangenomen. Je gaat bij een klein schoorsteenbrandje toch ook niet rustig wachten totdat het rieten dak in de fik staat? Dat klinkt niet erg logisch, dus dat schreeuwt om verduidelijking.
Ik heb het idee dat de huidige tekst daarover al een heel mooie en duidelijke toelichting geeft, maar als je vindt dat iets aantoonbaar onjuist is, laat het dan maar weten. En uiteraard is het wenselijk om meer bronnen te vermelden d.m.v. voetnoten. Erik Wannee (overleg) 22 apr 2024 18:55 (CEST)Reageren

Beste Eric. Bedankt voor de feedback. We bekijken dit en gaan hier mee aan de slag. We proberen het beter te verwoorden en te duiden. Nico De Meyer (overleg) 22 apr 2024 19:08 (CEST)Reageren
Erik wil érg graag met een k geschreven worden  →bertux 23 apr 2024 01:39 (CEST)Reageren