Overleg gebruiker:Shimmy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Totaal[brontekst bewerken]

Hej Shimmy,

als je, zoals hier, een vliegtuigtype uit de KLM-vloot haalt omdat er nog te weinig concreets bekend is, zou je dan ook het totaal terug willen zetten? De toevoeger van die informatie was wat dat betreft iets zorgvuldiger geweest... ;)

Verder is dochtermaatschappij, net als bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij, gewoon één woord.

Richard 24 jun 2013 15:28 (CEST)

foutje, niet gezien. Shimmy (overleg) 24 jun 2013 17:12 (CEST)
Kan gebeuren. Het is in dat tabelletje volgens mij de meest gemaakte vergissing (samen met het bijwerken van de tabel, maar over het hoofd zien van de infobox). Richard 24 jun 2013 17:18 (CEST)
Hej Shimmy! Over deze wijzigingen:
  • De peildatum staat nog op eind februari terwijl er nu cijfers van half maart staan.
  • De infobox is (weer) niet aangepast.
  • De gegeven bron staaft de door jou gegeven aantallen niet. Heb je een recentere / aanvullende bron?
  • Tussen 10 maart en 10 april... misschien handig om daar een jaartal bij te zetten (tussen 10 maart en 10 april 2017)?
Richard 13 mrt 2017 11:21 (CET)
  • dit zijn de vluegtuig aantallen van eind februari. Alleen de airbus stoelconfiguratie tussen haakjes is van maart, maar dat staat er bij.
  • dit is (weer) opgelost. Vergeef mijn vergeetachtigheid na 2 jaar afwezigheid.
  • ik weet niet waarom de geheven bron achter loopt met betrekking tot de 737. Inter staan ze al in februarie doorgestreept bij trans en toegevoegd bij KLM. Die bron is helaas niet openbaar in te zien. Zie bv ook: http://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/vliegtuigen-transavia-krijgen-kleuren-klm
  • dat is inderdaad handiger.
Shimmy (overleg) 13 mrt 2017 13:07 (CET)
Ik heb al vaker gehoord van die overname van wat Transaviatoestellen. Probleem is inderdaad dat KLM op haar eigen website nergens de opbouw van de vloot weergeeft (althans, ik heb het nog niet kunnen vinden). In het luchtvaartregister zoals je dat hier kunt downloaden staat, anders dan hier gesuggereerd wordt ("In het luchtvaartuigregister kunt u zoeken op registratie, serienummer, naam houder of type luchtvaartuig") geen houderinformatie. Kortom, we moeten het doen met een wellicht wat onhandige bron, die op dit moment kennelijk achterloopt. Ik heb het artikel uit luchtvaarnieuws er voorlopig maar als aanvullende bron aan toegevoegd. Verder neem ik je niets kwalijk hoor ;) maar als jij die aanvullende bron toegevoegd zou hebben, had je de infobox direct mee kunnen nemen. Bedankt voor het meedenken in ieder geval. Richard 13 mrt 2017 15:08 (CET)

Wet lease[brontekst bewerken]

Hallo Shimmy,

In het artikel Martinair gebruikte je de de term wet lease. Dat is blijkbaar jargon en hoort dan niet thuis in een publieksencyclopedie. Er is vast een vertaling voor, of anders moet je maar in een voetnoot uitleggen wat de term betekent. Als het verschil met gewone lease niet al te groot is, kun je het woord wet ook gewoon weglaten, maar zoals het nu is, dat kan niet. Ik hoop dat je een oplossing kunt vinden. Met vriendelijke groet, — bertux 27 nov 2013 09:01 (CET)

Ik heb het even gelinkt naar wet lease. - Patrick (overleg) 27 nov 2013 10:16 (CET)
bedankt Patrick. Ik kan er oprecht geen Nederlandse vertaling voor bedenken.Shimmy (overleg) 27 nov 2013 11:58 (CET)

Transsonische snelheid[brontekst bewerken]

Hallo Shimmy,

Ik liep vandaag tegen jouw volgende bijdrage op het artikel transsonische snelheid aan:

"Een object heeft een transsonische snelheid wanneer het zich zodanig door een medium beweegt dat het met gedeeltes een omstroming snelheid heeft groter dan die van het geluid en met andere gedeeltes een omstroming snelheid kleiner dan die van het geluid."

Ik vind dit een onbegrijpelijke zin, die volgens mij grammaticaal gezien ook niet helemaal klopt. Wil je hier even naar kijken en een duidelijkere omschrijving geven? Ikzelf heb namelijk onvoldoende verstand van het onderwerp.

Groeten,  Michiel  20 dec 2013 15:32 (CET)

ik heb een poging gewaagd maar geef toe dat ik het moeilijk vind een simpele definitie te vinden die toch juist is.Shimmy (overleg) 21 dec 2013 12:45 (CET)
Ik vind het een stuk duidelijker nu. Bedankt voor de moeite en prettige feestdagen toegewenst!  Michiel  21 dec 2013 13:51 (CET)

Bedankt...[brontekst bewerken]

...voor deze correctie - ik dacht nog: moet dat niet Air France-KLM zijn? maar om een of andere reden is de verdere controle helemaal door mijn hoofd geschoten... Richard 9 apr 2014 22:58 (CEST)

F.K. 40[brontekst bewerken]

Hej,

vraagje: je voegt op Koninklijke Luchtvaart Maatschappij#Geschiedenis van de KLM-vloot de Koolhoven F.K.40Gipsy Major uit 1933 toe. Naast het feit dat er waarschijnlijk een spatie tussen de '0' en de 'G' hoort: volgens het artikel over de vliegtuigenfabriek Koolhoven is er maar één F.K.40 gemaakt. Zou het kunnen zijn dat dat toestel in 1929 onder de naam 'Titan' in dienst is genomen en in 1933 een andere naam gekregen heeft?

Richard 11 apr 2014 09:43 (CEST)

Bedankt voor de correctie, is iets fout gegaan bij het copy pasten. Moest de 43 zijn, daarvan zijn er 18 gemaakt, KLM had er 6. Shimmy (overleg) 11 apr 2014 10:50 (CEST)
ps: zou het wat zijn om de aantallen machines er bij te zetten, of wordt dat teveel informatie?
Ik zag je correctie, bedankt! Aantallen erbij lijkt mij persoonlijk teveel van het goede... en bovendien wordt het wat misleidend met de jaartallen die er staan. Stel: ze hadden 4 toestellen van een bepaald merk en type vanaf 1975 - je lijkt dan te zeggen dat al die toestellen in 1975 in dienst kwamen, terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo hoeft te zijn. Richard 11 apr 2014 10:55 (CEST)
Is natuurlijk een beetje hoe je het brengt, je kan een kolom maken "eerste in dienst" en 1 " totaal in dienst". Hoe dan ook, denk zelf ook dat het te veel info wordt.Shimmy (overleg) 11 apr 2014 11:25 (CEST)

Transavia[brontekst bewerken]

Hej! Heb jij toevallig een bron voor de vloot van Transavia? Dat is altijd een 'lastige' geweest en ik zie dat jij de aantallen net actualiseert, dus ik hoop eigenlijk van wel ;) Richard 5 mei 2017 15:45 (CEST)

Jubileumster 10 jaar[brontekst bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

Rode raaf (overleg) 29 aug 2018 11:18 (CEST)

Thnx:-) Shimmy (overleg) 29 aug 2018 11:30 (CEST)

Cityhopper callsign[brontekst bewerken]

Hoi Shimmy. Ik heb me maar even aangemeld omtrent het Cityhopper callsign. Het callsign CITY wordt wel degelijk gebruikt op ferry vluchten, al is dat niet vaak. Het is niet logisch om te zeggen dat Cityhopper geen eigen callsign heeft omdat ze altijd voor KLM vliegen. Ze hebben immers ook de eigen WA/KLC airline codes die aan hun eigen AOC hangen. Een vergelijkbaar voorbeeld is Lufthansa Cityline, die ook maar zelden onder hun eigen callsign vliegen en bijna altijd Lufthansa heten. Dat betekend echter niet dat ze zelf geen callsign hebben(HANSALINE).

Tevens vliegt deze zomer ook de vlucht WA1522 naar Norwich onder het echte CITY callsign. Het is me niet duidelijk waarom, maar hij komt de laatste tijd met enige regelmaat voorbij; https://www.flightradar24.com/data/flights/wa1522. Als je de ATC transmissies van deze vluchten luistert dan hoor je duidelijk het CITY callsign.

Gr, F70

Ik heb zelf meerdere ferry vluchten uitgevoerd voor KLC. Nooit met een ander callsign dan KLM. Ik heb jaren Reguliere vluchten uitgevoerd voor KLC ben CITy daarbij nooit tegen gekomen. Ook komt het niet voor in manuals of het operaters certificate. De vluchten die jij ziet met City zijn wellicht door cityjet uitgevoerd. Jij gebruikt het woord charter. De laatste keer dat KLC een charter vlucht deed is jaren geleden. Maar ook bijvoorbeeld de rondvluchten vanaf Rotterdam met de f50 waren al met KLm als callsign. Je maakt de vergelijking met cityjet, daar weet ik niet veel van af, maar de KLC vluchten zijn voor 100% in opdracht van KL? Met eigen vluchten zijn ze tien jaar geleden gestopt. Het was makkelijker geweest als je naar de overleg pagina van KLC was gekomen. Daar is deze vraag jaren geleden al opgeworpen. groet Shimmy (overleg) 2 sep 2018 20:01 (CEST)

Ok, die algemene overleg pagina had ik niet gezien. Anyway ik heb een transmissie gevonden van Ground op AMS gister avond, je kunt het callsign horen tussen minuut 08 en 10; http://archive-server.liveatc.net/eham/EHAM-Ground-South-Sep-02-2018-1700Z.mp3 - Dit komt overeen met de eerdere link die ik naar flightradar geplaatst heb, met de EXW. Gr F70

ik hoor inderdaad city op die atc track. Ik ga er na mijn vakantie over navragen hoe dat zit. Tot die tijd zal ik er vanuit gaan dat je deels of geheel gelijk hebt. Groet Shimmy (overleg) 3 sep 2018 13:55 (CEST)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)

KLM Vloot[brontekst bewerken]

Hallo Sjimmy,

Ik zag dat je m'n veranderingen aangaande de uitfasering van de Airbus A330 ongedaan had gemaakt. Je zei hierbij dat er referenties waren die aangaven dat het niet zeker was. Heb je wellicht een voorbeeld hiervan? De referentie die ik erbij had gezet was een artikel, die ging over een aandeelhoudersbijeenkomst in november 2019. Hoewel het niet zeker is wanneer de A330's zouden worden uitgefaseerd, werd 2025 wel als uiterste datum genoemd. Dit i.c.m. het feit dat dit tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst is verteld, lijkt mij toch wel van enige zekerheid getuigen. Graag hoor ik jouw visie hierop. M.v.g. N Visser

Ja zeker heb ik dat. Bijvoorbeeld in februari 2020 zegt CEO Elbers: Ook over de uitfasering van de A330 doet hij geen stellige uitspraken. “Pas als de Boeing 747-400’s eruit zijn gaan we nadenken over het uitfaseringspan van de Airbus A330-vloot”, stelt hij in gesprek met dit medium tijdens een werkbezoek aan de Boeing-fabriek in Charleston.
Bron https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/klm-topman-pieter-elbers-wil-vloot-flexibel-inzetten
Verder is het redelijk algemeen bekend dat de vloor planning maar voor 2 a 3 jaar vast staat. Alles wat verder in de toekomst ligt is met heel dun potlood geschreven en wordt elk half jaar aangepast. 1 en ander is bijvoorbeeld erg afhankelijk van het aantal slots op Schiphol dat KLM er de komende jaren wel of niet bij krijgt. Shimmy (overleg) 20 feb 2020 15:39 (CET)

Oke, dank je voor de verduidelijking.