Overleg gebruiker:Tjog

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Phidias in het onderwerp Welkom + suggestie
Hallo Tjog, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.949 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Emmelie 25 jul 2006 11:30 (CEST)Reageren

Welkom + suggestie[brontekst bewerken]

Eerst en vooral wil ik je welkom wensen bij nl.wikipedia! Ik zie dat je reeds bezig bent aan je eerste artikelen. Mocht je zin hebben om artikelen te schrijven die verband houden met het domein filosofie, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Portaal:Filosofie en Wikipedia:wikiproject filosofie. Daar vind je meer info over wat er zoal te doen is, welke artikelen gewenst zijn en waar andere wikipedianen mee bezig zijn. Misschien nog even enkele kleine suggesties.

  • Als je aan een artikel werkt en je post een stukje ervan om vervolgens verder te werken dan kan je het sjabloon {wiu2} (maar dan met dubbele haken) invoegen om anderen te laten weten dat er nog druk gewerkt wordt aan het artikel.
  • Ben je van plan om een langer artikel te schrijven over een langere periode, dan kan je eventueel opteren voor een kladblok, bijvoorbeeld Gebruiker:Tjog/Kladblok Daar kan je dan aan je artikel werken en als het klaar is kan je het gewoon kopiëren naar de juiste pagina.
  • Als je bronnen gebruikt voor je artikels, vergeet die dan vooral niet te vermelden.

- Veel succes en schrijfplezier toegewenst ! - Phidias 25 jul 2006 15:20 (CEST)Reageren

Bedankt voor je tips en uitleg. Ik moet nog even men weg vinden binnen wikipedia. Vooral kwa opmaak endergelijke. Ik heb dit jaar mijn middelbare school afgerond met filosofie in de vrije ruimte. Het examenonderwerp was het lichaam geest probleem, en alles daar rondom. Dus daardoor kan ik aan artikelen in dat onderwerp mischien mijn bijdrage leveren. - Tjog 25 jul 2006 16:17 (CEST)Reageren
Als je enkele dagen rondkijkt, leer je alles wel snel kennen. Als je geïnteresseerd bent in het Lichaam-geest-probleem kan je alvast eens kijken op filosofie van geest en cognitie. Dat artikel heb ik zopas overgenomen uit de Engelse wikipedia en bevat nog vele rode links. Zelf ben ik niet zo gespecialiseerd in Philosophy of Mind, maar ik heb wel enkele universitaire overzichtscursussen over dat domein in het achterhoofd, dus ik zal zeker je artikelen proberen op te volgen en ze eens na te lezen. Als je meer uitleg nodig hebt over opmaak, stijl, etc. mag je dat gerust aan mij vragen. Ook op het gebruikersportaal vind je veel verwijzingen naar beknopte handleidingen over alle mogelijke problemen die je zou kunnen tegenkomen.
(nog een kleine opmerking: Als iemand iets op jouw overlegpagina post is het doorgaans de bedoeling dat je gewoon onder dat bericht jouw antwoord post (voorafgegaan door een ':'). De meeste ervaren gebruikers weten dat ze dan jouw overlegpagina in het oog moeten houden in afwachting van een eventueel antwoord. Zo blijft het overzicht steeds behouden.) Groet - Phidias 25 jul 2006 16:25 (CEST)Reageren