Overleg gebruiker:Tobias op den Brouw

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Tobias op den Brouw, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.332 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Kameraad Pjotr 10 okt 2006 17:49 (CEST)Reageren

Dag Tobias, Ik zie dat je een aantal kleine artikeltjes hebt geplaatst. Graag even aandacht voor het volgende:

  • zou je bij ieder artikel in een categorie willen plaatsen
  • zet een aantal interne links in de tekst
  • kort en bondig is OK, maar een artikel moet wel wat langer zijn als één of twee zinnen

Kijk anders een op Portaal:Gebruikersportaal voor wat hulp en hints. Groet, JosN 5 nov 2006 20:35 (CET)Reageren

Uitnodiging voor Wikibooks - Het maken van een scheikunde leerboek[brontekst bewerken]

Op Wikipedia:Wikipedianen naar expertise zag ik dat je een expert op het gebied van de scheikunde bent. Precies de persoon dus die we zoeken. We zijn op Wikibooks een heel ambitieus project begonnen: Het schrijven van een schoolboek voor scheikunde. Ons doel is om binnen twee jaar een boek te schrijven dat voldoet aan de exameneisen voor de Belgische en Nederlandse middelbare schoolexamens.

Het schrijven van een schoolboek past perfect binnen het idealisme waardoor Wikipedia ook bestaat. We geloven een vrije informatie. En denk eens wat onze scholen aan geld kunnen sparen, als schoolboeken gratis beschikbaar zijn op het net. Wat voor mooie dingen kunnen ze allemaal doen met vrijgekomen geld om het scheikunde-onderwijs te verbeteren en leuker te maken! België en Nederland hebben scheikundigen nodig en wij kunnen daaraan een bijdrage leveren.

We zullen ook schrijvers zoeken bij de branchevereniging KNCV, op lerarenopleidingen en bij de digitale gemeenschappen ondersteund door Kennisnet. Samen moet het ons lukken om binnen twee jaar een goed boek op te zetten !!

Kijk eens naar de volgende links:

We zijn nog in een beginstadium en daarom ligt de structuur en zelfs de naam van het boek nog niet vast.

Binnen enkele weken zullen we IRC-Chat opstarten om wat ideeën uit te wisselen, ik zal dan nog eens op jouw overleg melden, wanneer dat plaatsvindt.

Mocht je nu al weten dat je mee wilt doen, dan kan je je naam er gewoon bijzetten op de voorpagina van het boek: b:Algemene scheikunde.

Met vriendelijke groeten Londenp zeg't maar 30 nov 2006 13:03 (CET)Reageren