Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Turntabledays

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Iivq in het onderwerp Robert Jensen
Hallo Turntabledays, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.856 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dennis commentaar? 2 mei 2006 18:18 (CEST)Reageren

Robert Jensen[brontekst bewerken]

Hoi TurntableDays.

Ik zag dat je heel veel edits achter elkaar gemaakt hebt op Robert Jensen. Op zich een erg goede bijdrage, maar ik heb er 3 opmerkingen over:

  1. Gebruik eens de "Toon bewerking ter controle"-knop. Elke edit die je maakt neemt ruimte in in de database, dus als je veel edits in een keer doet dan scheelt dat weer in de ruimte.
  2. Sommige stukken horen niet helemaal of helemaal niet in een encyclopedie thuis. Vooral in de intro - het adres of het beroep van de moeder zijn in dit geval totaal overbodig - en zelfs een inbreuk op de privacy.
  3. Externe links: Probeer er zo spaarzaam mogelijk mee te zijn, en vooral niet naar fansites. Wikipedia is geen Startpagina!

Probeer hier even rekening mee te houden, verder bedankt voor je bijdragen. (Het grootste stuk is erg goed namelijk!) IIVQ 2 mei 2006 18:31 (CEST)Reageren

Ik heb het artikel even wat gesnoeid, naar wat naar mijn mening wel en niet in een encyclopedie thuishoort. Nòg een paar opmerkingkjes:
  1. Het ondertekenen van een boodschap op een overlegpagina kan met 4 tildes, dus ~~~~, dit wordt dan datum, tijd, en een link naar je eigen pagina.
  2. Ik begrijp dat je de informatie deels hebt overgenomen uit de Nieuwe Revu? Dat mag, zolang je alleen de informatie en niet de letterlijke tekst overneemt - dat is namelijk schending van auteursrechten. Dus in zo'n geval moet je de tekst in je eigen woorden herschrijven.
  3. Lees anders eens Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen door, ik denk dat je daarna nog betere artikelen schrijft!
In ieder geval, welkom aan boord! IIVQ 2 mei 2006 19:40 (CEST)Reageren