Overleg gebruiker:Twarup

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Hansmuller in het onderwerp Hitlers bom
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen en is daarom geblokkeerd conform de richtlijnen en kan niet meer bijdragen.

Sokpop

Hitlers bom[brontekst bewerken]

Beste Twarup,

Terecht wijs je op dit overenthousiaste artikel, dat deels broodje aap is. De Duitse wikipedia is voorzichtiger, heeft geen apart artikel over dit boek, maar behandelt de zaak bij de auteur. Op wikipedia gooien we niet snel iets weg, spelen het niet zo scherp, maar lappen het als het even kan op. Verbetering gevraagd is prima. We kunnen het bijwerken aan de hand van

  1. het Duitse artikel over de auteur w:de:Rainer Karlsch
  2. het Engelse (w:en:Hitlers Bombe kort) en Italiaanse wiki-artikel (w:it:Atomica di Hitler) langer, volgt Duitse wikipedia + extra opmerkingen: vuile bom volgens hen)
  3. beter nog, de bronnen zelf (boek, heb ik niet beschikbaar, jij?). Cornwall: Hitler's scientists heb ik hier staan, komt ook met verhaal over vuile bom geloof ik. Zeker geen kritische reactor of ontsteking met fusie - dat is leuke science fiction!

NB Boek Karlsch staat in een Duitse traditie die wil aantonen dat de Duitse nazi-geleerden best wat konden op het gebied van de atoombom, tegen gevoel van afgang Duitse natuurkunde, veel van het voorbereidende werk was wel in Duitsland gedaan in de jaren 1930... Boeken jaren '50, von Weiszacker, Jahnke: Duitse nazigeleerden zouden expres Hitler atoombom hebben onthouden - niet waar, wisten niet eens dat kritische massa klein was! enz.

Dus wijzig artikel gewoon als je zin hebt, zo werkt wikipedia en het gaat goed.

Groeten, Hansmuller (overleg) 5 feb 2013 15:00 (CET)Reageren