Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:WilBaselmans

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door WilBaselmans
Hallo WilBaselmans, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.173 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Drummingman (overleg) 16 feb 2024 22:11 (CET)Reageren

Beste Drummingman, Dank je voor de uitleg. Zou je jou mening kunnen geven over mijn discussie onderwerp over Marlon B. Ik zou dit namelijk graag willen wijzigen maar wanneer het iedere keer ongedaan wordt gemaakt levert dat alleen maar frustratie op van verschillende zijde. ---- WilBaselmans (overleg) 17 feb 2024 19:43 (CET)Reageren
Beste WilBaselmans,
Ik zie dat hier al het een en het andere gezegd is, wat ik er nog aan kan toevoegen is, dat ik denk dat het vooral belangrijk is om consensus te verkrijgen met andere gebruikers. Voor de rest vind ik de richtlijn Wikipedia:Biografieën van levende personen erg belangrijk. Daar staat onder ander het volgende in: "Alle informatie over levende personen dient met extra zorgvuldigheid en omzichtigheid te worden behandeld. Een artikel kan van invloed zijn op het leven van de beschreven persoon en dat van zijn of haar naasten. Het belang hiervan kan niet worden overschat en heeft gevolgen voor biografische gegevens, in welk artikel deze ook staan. En ook: "Gebruikers dienen bijzondere zorgvuldigheid te betrachten bij het opnemen en bewerken van informatie over levende personen."
Dat is een belangrijk iets om in het oog te houden. Ik hoop dat je hier wat aan hebt?
Met vriendelijke groet, Drummingman (overleg) 17 feb 2024 23:19 (CET)Reageren
Beste Drummingman, Dank je voor de uitleg. Ik kan deze goed begrijpen. Maar aangezien Wiki rekening houd met het van invloed zijn op het leven van personen, vind ik dat er ook rekening gehouden moet worden met het leven van de nabestaanden. Nu staan er onder 'Persoonlijk' twee zinnen waaruit je opmaakt dat het een super sociaal persoon was. Dat klopt feitelijk natuurlijk niet meer. Hoe moet het voor de kinderen en nabestaanden van zijn ex partner zijn om dit zo te lezen? Wanneer je rekening houd met personen mag je daar ook rekening mee houden. Verder is de achternaam hier in de regio natuurlijk helemaal bekent. Maar aangezien in de rest van Nederland niemand deze persoon kende wordt daar verder geen aandacht meer aan gegeven. Vanaf nu verschijnt er niets meer over deze persoon in het nieuws. Overigens heeft ene Bertus een oproep tot overleg gedaan. Hopelijk dat daar iets positiefs uit komt. WilBaselmans (overleg) 18 feb 2024 09:21 (CET)Reageren