Overleg gebruiker:Woe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement
   Welkom op Wikipedia, Woe!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise aanvullen met je eigen gegevens.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus 4x ~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!

Dedalus 6 aug 2005 22:32 (CEST)Reageren

Ook welkom namens mij! Sietske | Reageren? 7 aug 2005 23:21 (CEST)Reageren

Munteenheden[brontekst bewerken]

Hallo Woe, ook welkom namens mij.

Even een aantal dingen hierover, aangezien ik me ook met het project munteenheden bezig houd. Het zou goed zijn als we ons een beetje zouden afstemmen.

  • Voor de ontbrekende munteenheden ben ik off-line het een en ander aan het voorbereiden, dit betekent dat de ontbrekende allemaal ongeveer gelijktijdig on-line zouden komen (binnen 2 weken). Het zou zonde zijn als we werk dubbel gaan lopen te doen. Maar ook bij de bestaande munteenheden is nog enig werk te doen.
  • Voor wat handige links op dit gebied: Gebruiker:Londenp/Links#Munteenheden. Als je zelf nog handige links heb, die er nog niet opstaan, gooi ze er dan maar gerust op.

Veel succes verder. P.S. antwoorden kan hier, ik heb jouw pagina op mijn volglijst nu, dus dan zie ik meteen, als je antwoord geeft pjetter 25 sep 2005 16:11 (CEST)Reageren


Hoi Pjetter. Bedankt voor je reactie. Ik zou voorstellen bij alle munten (indien beschikbaar) een link 'actuele koers' op te nemen door een link te maken naar Google. Ik vind dat wel een mooie niet-commerciele aanvulling en heb dat bij alle huidige munten gedaan. Ik zal er verder even afblijven om je niet in de weg te zitten.

Woe 25 sep 2005 17:46 (CEST)Reageren

En bedankt voor jouw reactie: nee niet afblijven. Alle verbeteringen helpen!! Dat van die actuele koers vind ik een goede (zie ook op de Engelse wikipedia, waar ze dat doen). Het gaat mij alleen om het voorkomen van dubbel werk. Ik vind het juist leuk, dat iemand anders de munteenheden ook interesseert. Op Commons staan trouwens al een hoop plaatjes met bankbiljetten en munten die eenvoudig binnen de Nederlandstalige Wikipedia te gebruiken zijn, misschien helpt dat nog (dat had ik nog gereserveerd voor de toekomst, maar ben heel blij als je verder meedoet in dit miniprojectje). Dus vooral doorgaan pjetter 25 sep 2005 20:45 (CEST)Reageren

Gelieve in het vervolg niet zomaar dit sjabloon aan te passen zonder verder omzien. Het wordt gebruikt in talloze artikelen die handelen over de voorbije jaren, en daar is en blijft Servië en Montenegro de correcte naam. In feite heeft ISO nog geen wijziging doorgevoord, en officieel geldt CS ook nog enkel en alleen voor Servië en Montenegro tot men beslist heeft hoe het verder gaat.

Gelieve ook in de artikelen over de VN niet zomaar het aantal landen te gaan verhogen of namen te wijzigen... voor zover ik weet ben jij niet de officiële instantie, maar dienen we te wachten tot de VN zelf officiële wijzigingen doorvoert.

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[brontekst bewerken]

Hallo Woe, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 07:29 (CET)Reageren