Overleg gebruiker:Ziggy78

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Ziggy78, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.344 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 24 jun 2012 23:46 (CEST)[reageer]

Hi Ziggy I have made a usersite for you on wiki.You can react here or on my userpage. You can use that by clicking on my signature. I have copy-pasted what I have exchanged with the moderator from wiki. Because that is important, since when I am away, I cannot reach my resources. According to the moderator we need to make footnotes, and he explains how we need to do this - answering to the criticsm by placing footnotes. Where we cannot check our sources during my trip, we need to ask for extra time (august).


[bewerken] Zijnoot

Dag. Op de helpdesk kwam u vandaag tot het vermoeden dat ik mogelijk bezig ben kwaad te bestrijden e.d. Ik heb eens uitgezocht hoe het ook alweer toch kwam dat ik op de door mij genomineerde artikelen stuitte. Op 21 juni 's morgens zat ik een vervelende gebruiker achter zijn broek die onzin had geplaatst in diverse artikelen zoals alchemie enz.[1] Bij het verder doorspitten wat er nog meer in de afgelopen maanden aan evt. dubieus materiaal was geplaatst kwam ik deze dubieuze bewerking tegen, waarna ik verder ging kijken en tot de nominatie van de twee artikelen kwam. Sonty (overleg) 27 jun 2012 00:10 (CEST)

Beste Sonty Op het internet is een groep mensen aktief die het tot hun levensmissie hebben gemaakt om de Hermetic Order of the Temple of Starlight te bestrijden. Drie dagen vóór de nominatie stond op hun blog een lange discussie nav een artikel dat over mw. Cüsters was verschenen in een landelijk esoterisch blad. Daarin werd aangekondigd dat ze onze bijdragen aan de wiki gingen 'corrigeren'. Het zou heel goed mogelijk zijn dat ze hebben gezocht waar de naam van mw. Custers verbonden was met wiki-artikelen, en dat ze daarin zijn gaan knoeien. Ik heb de helpdesk benaderd omdat ik dacht dat ze zich onder de moderatoren hadden gemengd. Op de helpdesk werd mij door Robert(?) verzekerd dat de zaak in handen was van ervaren moderatoren. Daarom zijn we met twee mensen van de organisatie de discussie over de nominatie aangegaan. Ziggy en ikzelf. De link onder het alchemie-artikel is indertijd door ons geplaatst, want we hebben als organisatie enkele specialisaties waarvan praktische alchemie er ééntje is. Wij hebben in de loop van de jaren enkele wiki's aangemaakt: (gebruiker LVX of LUX, die zich mogelijk ook in de discussie zal mengen, maar nu te druk is met haar werk)Zij heeft toen een viertal artikelen geschreven, o.a. ook dat over de Golden Dawn. Van onze internet-stalkers heeft zich vermoedelijk inmiddels één persoon in de discussie gemengd (gisteravond). Ik hoop dat we afdoende bewijs hebben geleverd dat wij zijn wie we claimen te zijn, namelijk een school uit de Golden Dawn traditie die in Nederland aktief is, en een z.g. lineage hebben met Dion Fortune via de SOL. Mocht er nog meer bewijsmateriaal nodig zijn,dan willen we dat graag aanleveren. Bedenk wel dat de zomervakantie uitbreekt, en dat mensen dan op reis zijn, dus dat het dan langer kan duren. Ikzelf was in ieder geval blij te horen dat de moderatoren op deze casus ervaren waren, want dat betekent dat jullie mogelijk vaker met misbruik te maken hebben gehad, en het dus beter kunnen inschatten. Ik ben - zeker na dit bericht van u - gerust op een eerlijke beoordeling van deze casus. vriendelijke groeten Merlinaina (overleg) 27 jun 2012 07:58 (CEST)

Dank voor uw reactie.
Even voor de duidelijkheid. Ik kan niet toezeggen dat de casus eerlijk beoordeeld gaat worden. Ik ben namelijk geen zogeheten moderator op Wikipedia. Een moderator is degene die na 2 weken beide artikelen, de nominaties en de daarop gegeven argumenten voor of tegen verwijdering bekijkt. Daarop zal hoogstwaarschijnlijk door de moderator een knoop worden doorgehakt.
Mocht u op zoek zijn naar verder aanknopingspunten mbt de twee genomineerde artikelen, dan bevatten de volgende speciale pagina's op Wikipedia handige info: WP:Relevantie, Wikipedia:Verifieerbaarheid en Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen.
Schaaf wmb overigens gerust beide artikelen bij de komende tijd. Mvg Sonty (overleg) 27 jun 2012 08:44 (CEST) 

Beste Sonty, dat is heel vervelend. Ik sta zelf op het punt om op vakantie te gaan. Ben mijn koffers aan het pakken. Dat zou betekenen dat ik tijdens mijn reis en in hotelkamers moet proberen om toegang te krijgen tot het internet, om daar op de discussie te reageren. Dat kan toch niet waar zijn? Merlinaina (overleg) 27 jun 2012 09:08 (CEST)

Indien 1 of beide artikelen tzt toch verwijderd door de moderator worden, dan kan daarna een gemotiveerd terugplaatsverzoek worden ingediend op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Normaal gesproken wordt dan of teruggeplaatst als artikel, of teruggeplaatst in uw persoonlijke werkruimte hier op Wikipedia (Gebruiker:Merlinaina/Klad of dergelijke zal dat dan zijn). Over het algemeen wordt menigmaal bij herplaatsing als artikel opnieuw genomineerd op de beoordelingslijst, waarna min of meer de hele of halve riedel weer begint. Sonty (overleg) 27 jun 2012 09:18 (CEST) 

Beste sonty, kunt u vanuit uw ervaring een advies geven op welke manier de huidige wiki pagina's zouden moeten worden aangepast, om te voldoen aan de criteria? Ik zie op de wiki tekst nergens enige commerciele vermelding staan die wijst op 'reklame', en we hebben een massa aan externe bronnen aangeleverd. Hoe moet dit worden verwerkt in de huidige teksten? mvgMerlinaina (overleg) 27 jun 2012 11:51 (CEST)

Dag. De criteria zijn ruwweg kort en bondig:
*Past het onderwerp uberhaupt in een encyclopedie?
*Meer criteria staan in Wikipedia:Etalage/Wat is een etalageartikel en dan met name punt 2a, 2c en 2d (de andere daar genoemde punten zijn even niet tot minder van belang).
Concreet was mijn nominatie gebasseerd op het punt of het onderwerp in een encyclopedie past. Ik was daar toen in zijn geheel niet van overtuigd, maar ben daar nu veel minder stellig in. Onderwijl is er een hele discussie geweest over beide artikelen. Op daarin zeer uitgesproken kritiekpunten is het een goed idee om een voetnoot te plaatsen in het artikel met een onderbouwing (zie punt 2c hierboven). Sonty (overleg) 27 jun 2012 21:04 (CEST) hoi, ik ben hier en daar aan het bijwerken geweest. De kritiekpunten; welke acht jij relevant (want er is ook veel onzin gezegd). En hoe maak je voetnoten in de tekst? Ik heb het in de wiki niet kunnen vinden, maar ik weet dan ook niet waar ik zoeken moet :-) 

Ik ga hier geen uitgebreide review doen waar de artikelen (mogelijk) onderbouwd moeten worden met voetnoten. Stel dat Een Wikipedia-gebruiker de kritiek roept dat het dubieus is dat Golden Dawn en HOTS een (bepaald) verband met elkaar hebben, dan kan in het artikel dat tekstdeel waarin dat wordt gesteld worden voorzien van een voetnoot.

U kunt dat als volgt doen. Stel dat in het artikel de volgende zin staat: Golden Dawn en HOTS hebben onderling een verhouding X. Als de schrijver Jan Jansen dat in een bepaald boek dat inderdaad ook stelt, dan kunt u in het artikel na de zin het volgende typen[1]

Elders (vrijwel onderin) het artikel dient u nog de voetnoten te laten verschijnen. U kunt dat als volgt doen door eenmalig te typen:

  1. Jan Jansen, Encyclopedie van occultisme, uitgever, jaar van uitgifte, evt. paginanr's.

Stadsbrand van Utrecht (1017) is een voorbeeldje van een artikel met een voetnoot. "Onderwater" ziet het er zo uit bij dat artikel. Mocht u er niet uitkomen qua opmaak met voetnoten, dan kunt op WP:Helpdesk het even aankaarten. Vrij snel komt er dan meestal respons. Mvg Sonty (overleg) 28 jun 2012 01:45 (CEST)

Now you have the same info as I have Merlinaina (overleg) 28 jun 2012 08:24 (CEST)[reageer]