Overleg sjabloon:Stand Play-off 1 (voetbal België)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Standard[brontekst bewerken]

Vermits Standard Luik mathematisch minstens derde eindigt, is de derde in de rangschikking zeker van groepsfase van de Europa League. De opmerking over Standard is dus compleet overbodig. Akadunzio (overleg) 18 mei 2018 21:26 (CEST)

Neen dat is het niet. Normaal geeft de derde plaats recht op de voorrondes van de Europa League. De voetnoot verklaart waarom dat deze keer niet het geval was.

Verplicht wekelijks bijwerken van sportklassementen[brontekst bewerken]

Zo’n sjablonen van sportklassementen moeten verplicht wekelijks bijgewerkt worden om het actuele klassement weer te geven, als de competitie loopt. Is dat nog encyclopedisch? Ik ga de vraag ruimer formuleren: “Is het de taak van een encyclopedie om sportklassementen tijdens het seizoen up-to-date te houden?” Een encyclopedie bekijkt de zaken toch met een zekere afstand. Ik vind een jaarlijkse vermelding van een sportseizoen voldoende. Het overleg wordt gevoerd op Wikipedia:Sportcafé. Cerkeliste (overleg) 30 jan 2020 14:10 (CET)

Tvx1 (overleg | bijdragen | blocks) is bereid om de acht voetbalsjablonen regelmatig bij te werken. “Als er hier gebruikers zijn die er niets op tegen hebben om de regelmatige updates uit te voeren, wie ben jij dan om hen dat te verbieden? Tvx1 (overleg) 7 feb 2020 23:36 (CET)” Hij heeft de voetbalsjablonen aangemaakt, hij beschouwt ze als zijn eigendom, hij zal ze bijwerken. Wie vragen heeft over de acht voetbalsjablonen, kan bij Tvx1 terecht. Als ze niet bijgewerkt worden, moeten ze verwijderd worden. Cerkeliste (overleg) 12 feb 2020 13:40 (CET)

Sjablonen Stand PO 2A, 2B, 2C, 2D en 3[brontekst bewerken]

@Tvx1: Verander je de naam van de sjablonen Stand PO 2A, 2B, 2C, 2D en 3? Of haal je ze weg? Ze bestaan niet meer. Cerkeliste (overleg) 5 sep 2020 12:25 (CEST)

Beste Cerkeliste, ze zijn voor enkele seizoenen opgeschort. Tvx1 heeft hier zo veel werk ingestoken. Schrap ze dus als ze echt niet meer bestaan. Akadunzio (overleg) 5 sep 2020 20:34 (CEST)
Dan gaan ze voor enkele jaren in de vrieskast. Cerkeliste (overleg) 6 sep 2020 11:40 (CEST)
De titel van het sjabloon van Play-off 2A zal ik aanpassen om de play-off 2 van dit seizoen te kunnen verzorgen. De andere zou ik gewoon ongemoeid laten. De bewuste play-offs zijn volgens het bondsreglement (hoofdstuk 2.2.) enkel voor het huidige seizoen geschrapt. Ze gaan dus niet voor enkele jaren in de vrieskast. Achteraf gezien ben ik ook iets te snel geweest met het voordragen voor verwijderen van de sjablonen voor de periodekampioenschappen in 1B. Die keren blijkbaar volgend seizoen ook weer terug.Tvx1 (overleg) 11 sep 2020 23:01 (CEST)
Play-off 2 bestaat volgens dit reglement niet meer. Dat heet nu Europa League play off, net zoals het nu Champions play-off is in plaats van Play-off 1. Akadunzio (overleg) 11 sep 2020 23:16 (CEST)
Die namen worden enkel in dat reglement gebruikt. De meest gangbare namen in onafhankelijk bronnen zijn nog steeds play-off 1 en play-off 2. Net zoals de competitie zelf in het reglement Profvoetbal 1A heet maar wij het meest gangbare Eerste Klasse A hanteren.Tvx1 (overleg) 18 sep 2020 23:08 (CEST)
Deze namen stonden ook in pers. Zoals bijvoorbeeld in De Standaard of Sportmagazine. En als het om AA Gent gaat moeten we uiteraard niet de meest gangbare benaming gebruiken, maar de benaming die de club gebruikt. In onafhankelijke bronnen zoals in krantenarchieven GoPress van de laatste 12 maanden was de stand 4989-375 in het voordeel van AA Gent. Akadunzio (overleg) 21 sep 2020 23:41 (CEST)