POM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

POM is een mobiele app om facturen te betalen van eender welke leverancier.[1] Van papieren facturen volstaat het om een foto te nemen, PDF facturen kunnen geforward of rechtstreeks opgeladen worden. De herkenningssoftware van POM haalt vervolgens de nodige betaaldata uit de factuur, waarna de betaling via de smartphone kan uitgevoerd worden. POM werkt daarvoor samen met betaalproviders Bancontact, Maestro en Sign2Pay.

Daarnaast is het ook mogelijk om van bepaalde leveranciers rechtstreeks facturen te ontvangen in de POM app en de verwerkte facturen te archiveren in een extern archief (Google Drive of Dropbox).

Gratis app[bewerken]

De POM app is gratis beschikbaar in de App Store en op Google Play (enkel in België). Buiten België is de app vooralsnog niet bruikbaar vanwege lokale betaalsystemen.[2]

Over POM[bewerken]

POM is een afkorting en staat voor Peace Of Mind. POM werd opgericht door Johannes Vermeire en Tom Totté[3] met als doel een betaaloplossing op de markt brengen die consumenten, zelfstandigen en bedrijven in staat stellen eenvoudig en zonder frustratie de dagelijkse factuurbetalingen te volbrengen.[4]

Naast de app stelt POM ook e-facturatie en betaaltechnologie ter beschikking aan bedrijven en organisaties om hun klantenfacturatie te moderniseren en kostenefficiënter te maken.

Externe link[bewerken]