PSA Peugeot Citroën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peugeot S.A.
PSA Peugeot Citroën
PSA Peugeot Citroën
Beurs Euronext: UG
Oprichting 1965 (als voortzetting van de Société des Automobiles Peugeot uit 1896)
Sleutelfiguren Carlos Tavares, bestuursvoorzitter
Louis Gallois, voorzitter RvC
Hoofdkantoor 75 avenue de la Grande Armée
75116 Parijs
Werknemers 194.682 (2013),
waarvan 83.930 in Frankrijk
Producten auto's en scooters
Omzet € 54,7 miljard (2015)
Website PSA Peugeot Citroën
Portaal  Portaalicoon   Economie

PSA Peugeot Citroën, afgekort PSA, is een Franse autogroep die de drie Franse automerken Peugeot, Citroën en DS Automobiles omvat. In 2015 produceerde PSA bijna 3 miljoen voertuigen en behaalde het een omzet van 55 miljard euro. Het telde in 2013 bijna 195.000 werknemers. De familie Peugeot bezit 14% van de aandelen en zo'n 25% van de stemrechten. Het bedrijf gebruikt de naam "PSA Peugeot Citroën" als aanduiding voor de beursgenoteerde holdingmaatschappij Peugeot S.A. en haar dochterondernemingen.

Geschiedenis[bewerken]

PSA staat voor Peugeot Société Anonyme en werd in 1965 gevormd, toen de voormalige Société des Automobiles Peugeot werd omgevormd van autoproductiebedrijf tot holdingmaatschappij. In 1974 heeft PSA 30% van de aandelen van Citroën gekocht. In 1976 werd Citroën volledig overgenomen door PSA.

In 1979 nam PSA voor het symbolische bedrag van 1 Amerikaanse dollar de activiteiten en de schulden van Chrysler Europe over en kreeg daarmee de autofabrieken van het Franse Simca en de voormalige Britse Rootes-groep in handen. Tevens verkreeg PSA hiermee een aandeel in de fabrikant Matra Automobiles, dit aandeel werd in 1983 verkocht aan Renault. In 1979/1980 werd Simca omgedoopt tot Talbot. Vervolgens verdween de merknaam Talbot in 1986. Alleen in het Verenigd Koninkrijk werd de bestelwagen Talbot Express (technisch gelijk aan de Peugeot J5) nog tot 1992 verkocht.

In 1998 werd besloten om de autoproductie binnen PSA volledig te reorganiseren. Vrijwel alle fabrieken werden ondergebracht in de nieuwe dochtermaatschappij "Peugeot Citroën Automobiles S.A.". De voormalige autofabrikanten "Automobiles Peugeot SA" en "Automobiles Citroën SA" veranderden in verkooporganisaties.

In 2011 halveerde de winst en in 2012 maakte het bedrijf het grootste verlies in haar geschiedenis bekend.[1] PSA leed in het tweede halfjaar van 2012 een nettoverlies van 5 miljard euro inclusief een afschrijvingen van activa ten bedrage van 4 miljard euro.[1] De onderneming maakt veel stadsauto's en kleine middenklassers waar het veel concurrentie treft uit landen met lage lonen.[2] De strategie moest om en de financiële positie te verbeteren werd in de kosten gesneden, niet essentiële bedrijfsonderdelen verkocht en nieuwe aandelen uitgeven om daarmee de schuldenlast te reduceren.[2] Begin 2014 werd bekend dat de Chinese automobielfabrikant Dongfeng Motor Corporation en de Franse staat bereid zijn om voor 800 miljoen euro aan nieuwe aandelen te kopen.[3] Na deze financiële injectie zijn er drie belangrijke aandeelhouders, de familie Peugeot, Dongfeng Motor en de Franse staat elk met een aandelenbelang van 14%. De familie heeft nog wel meer stemrecht dan de andere twee grootaandeelhouders.[3]

Activiteiten[bewerken]

PSA realiseerde in 2015 een jaaromzet van 54,7 miljard euro.[4] Twee derde van de omzet werd gerealiseerd met de verkoop van nieuwe automobielen en de resterende een derde was afkomstig van de onderdelenfabrikant Faurecia. Er werden bijna 3 miljoen voertuigen verkocht waarvan 60% in Europa en ruim 20% in zuidoost-Azië, waarbinnen de Volksrepubliek China veruit de grootste markt is.[4] In aantallen werden 1,7 miljoen Peugeot voertuigen verkocht, 1,2 miljoen exemplaren van Citroën en 100.000 DS Automobiles.[4]

Landen met PSA-productielocaties

PSA heeft fabrieken in vele landen, maar Frankrijk en China zijn de belangrijkste productiecentra. De belangrijkste productielocaties van PSA in Frankrijk zijn Aulnay-sous-Bois (ex-Citroën), Mulhouse (ex-Peugeot), Poissy (ex-Simca/Talbot), Rennes (ex-Citroën) en Sochaux (ex-Peugeot).

Samenwerkingsverbanden[bewerken]

In februari 2013 maakten General Motors (GM) en Peugeot een samenwerkingsovereenkomst bekend. De bedrijven gaan wereldwijd samenwerken om tot 2016 $ 2 miljard aan kosten te besparen.[5] Zowel Peugeot als Opel, dat onderdeel is van GM, kampen met verliezen en hopen door meer schaalgrootte deze weg te werken. General Motors neemt ook een aandelenbelang van 7% in Peugeot, maar Peugeot neemt geen belang in GM. Nog geen twee jaar later verkoopt GM de aandelen voor € 250 miljoen.[6] De samenwerking blijft bestaan al zijn de doelstellingen verlaagd. De besparingen zullen in 2018 nog slechts zo’n $ 1,2 miljard dollar bedragen.[6] GM kocht het belang om Peugeot aan nieuw kapitaal te helpen, maar die steun is niet langer nodig.[6]

Overige activiteiten[bewerken]

Buiten de automobieldivisie bestaat PSA uit:

Verder is PSA grootaandeelhouder van de Franse Ligue 1-voetbalclub FC Sochaux-Montbéliard.

Merken[bewerken]

Externe link[bewerken]