Partido Popular Democrático

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Partido Popular Democrático
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Personen
Partijleider Jesus Manuel Ortiz
Zetels
Huis van Afgevaardigden
26 / 51
Senaat
12 / 27
Lokale overheid
41 / 78
Geschiedenis
Opgericht 22 juli 1938
Algemene gegevens
Actief in Puerto Rico
Hoofdkantoor Puerta de Tierra
San Juan, Puerto Rico
Richting Links - centrum
Ideologie pro-gemenebest
pro unincorporated territory
Kleuren Rood
Website www.ppdpr.net
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Verenigde Staten

De Partido Popular Democrático (Democratische Volkspartij) is een Puerto Ricaanse politieke partij die voorstander is van het huidige statuut van Puerto Rico als gemenebest en unincorporated territory van de Verenigde Staten. De PPD heeft een meerderheid in het Puerto Ricaanse parlement.

De PPD werd in 1938 gesticht als een linkse partij, maar de huidige partijtop identificeert zich meer als centristisch. De partij werd oorspronkelijk geleid door Luis Muñoz Marín, de eerste verkozen gouverneur van Puerto Rico, die daarom wordt beschouwd als de vader van het moderne Puerto Rico. De PPD is een van de twee belangrijke partijen in Puerto Rico, de andere is de Partido Nuevo Progresista die voorstander is van het toetreden van Puerto Rico als 51e staat van de Verenigde Staten. Daarnaast is er ook de kleinere Partido Independentista Puertorriqueño, die streeft naar onafhankelijkheid. Leden van de PPD worden vaak populares genoemd en zijn meestal lid van de Democratische Partij.

De PPD leverde zes keer de gouverneur van Puerto Rico. De voorlopig laatste partijvertegenwoordiger in die functie was Alejandro García Padilla (2013–2017).