Peggy McCay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Peggy McCay
Peggy McCay (ca. 1964)
Peggy McCay (ca. 1964)
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Peggy McCay (New York City, 3 november 1930) is een Amerikaans actrice.

Na eerst een diploma te halen nam ze in 1951 haar eerste grote rol aan als actrice. In één van de eerste soapseries uit de geschiedenis, Love of Life, speelde ze heldin Vanessa Dale en werd op korte tijd een ster. Na 4 jaar lang 5 dagen per week werken aan de serie, verliet ze de serie in 1955 om andere banen aan te nemen.

Na vele gastrollen in series keerde ze in 1964 terug naar de soapseries; ze speelde 2 jaar lang in de serie The Young Marrieds. Toen de serie stopte, kreeg ze een rol in General Hospital als Iris Fairchild, ze bleef tot 1970. Daarna speelde ze in verschillende miniseries.

In 1982 keerde ze terug naar de soaps, dit keer Days of our Lives als Caroline Brady. Ze speelde een grote rol, maar later werd haar rol kleiner en verscheen ze nog maar op losse basis. In 1986 en 1987 werd ze voor een Emmy genomineerd. In 2003 werd haar personage vermoord door een seriemoordenaar, maar uiteindelijk bleek niemand dood te zijn en na een paar maanden keerde iedereen terug naar de serie.

Externe link[bewerken]

IMDB