Peter Hunt (regisseur)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter R. Hunt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Peter Roger Hunt
Geboren Londen, 11 maart 1925
Overleden Santa Monica, 14 augustus 2002
Geboorteland Verenigd Koninkrijk
Jaren actief 1954-1991
Beroep filmregisseur, editor, producer
Genre actie, avontuur, spionagefilm, thriller
Films Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, You Only Live Twice, On Her Majesty's Secret Service, Gold, Shout at the Devil
(en) IMDb-profiel
Moviemeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Peter R. Hunt (Londen, 11 maart 1925Santa Monica, Californië, 14 augustus 2002) was een Engelse filmregisseur en filmmonteur.

Hunt is bij het grote publiek vooral bekend als de regisseur van de zesde James Bondfilm On Her Majesty's Secret Service uit 1969. Hij was echter ook voor die tijd al sterk betrokken bij de Bondfilms. Hunt verzorgde de montage van de eerste drie Bondfilms Dr. No, From Russia with Love en Goldfinger, en fungeerde voor de vijfde Bondfilm You Only Live Twice als rechterhand van de regisseur.

De film werd een minder groot kassucces dan zijn voorganger in de Bondreeks. Er werd wel gezegd dat dit kwam doordat James Bond – voordien steevast vertolkt door acteur Sean Connery – door een nieuwe acteur (George Lazenby) gespeeld werd. Het karakter van de film week echter ook sterk af van de andere Bondfilms, doordat Hunt als enige zeer dicht bij het originele verhaal van schrijver Ian Fleming bleef. Sommige liefhebbers noemen de film om die reden dan ook de beste film uit de hele Bondreeks.

Hunt was ook de regisseur van enkele afleveringen van The Persuaders, een televisieserie met Roger Moore in de hoofdrol.

In de Sp!ts van augustus 2002 stond bij het overlijdensbericht van Peter Hunt: "regisseur van Bond-rariteit overleden".