Peter Hunt (regisseur)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Peter R. Hunt (Londen, 11 maart 1925Santa Monica (Californië), 14 augustus 2002) was een Engelse filmregisseur en film-editor.

Peter R. Hunt is bij het grote publiek vooral bekend als de regisseur van de zesde James Bondfilm On Her Majesty's Secret Service uit 1969. Hunt was echter ook voor die tijd al sterk betrokken bij de Bondfilms. Hunt was editor van de eerste drie Bondfilms Dr. No, From Russia with Love en Goldfinger, en fungeerde voor de vijfde Bondfilm You Only Live Twice als rechterhand van de regisseur.

De film werd een minder groot kassucces dan zijn voorganger in de Bondreeks. Er werd wel gezegd dat dit kwam doordat James Bond - voordien steevast vertolkt door acteur Sean Connery - door een nieuwe acteur (George Lazenby) gespeeld werd. Het karakter van de film week echter ook sterk af van de andere Bondfilms, doordat Hunt als enige zeer dicht bij het originele verhaal van schrijver Ian Fleming bleef. Sommige liefhebbers noemen de film om die reden dan ook de beste film uit de hele Bondreeks.

Hunt was ook de regisseur van enkele afleveringen van The Persuaders!, een televisieserie met Roger Moore in de hoofdrol.

In de Sp!ts van augustus 2002 stond bij het overlijdensbericht van Peter Hunt: "regisseur van Bond-rariteit overleden".