Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Ubisoft Montpellier
Ubisoft Milan (Game Boy Advance)
Ubisoft Casablanca (DS)
Phoenix Games Studios (PSP)
Uitgever Ubisoft
Datum van uitgave Xbox 360:
Vlag van Verenigde Staten 22 november 2005
Vlag van Europa 2 december 2005
Vlag van Japan 22 december 2005
PSP
Vlag van Verenigde Staten 16 december 2006
Vlag van Europa 2 december 2006
Nintendo DS:
Vlag van Verenigde Staten 21 november 2005
Vlag van Europa 2 december 2005
Vlag van Japan 25 mei 2006
Overige platformen:
Vlag van Verenigde Staten 21 november 2005
Vlag van Europa 17 november 2005
Genre Action-adventure
Spelmodus Singleplayer
Engine Jade
Leeftijdsklasse ACB: M[1]
ESRB: T[2]
PEGI: 12+
USK: 12
Platform Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox, Nintendo DS, Xbox 360 en PlayStation Portable
Media Dvd, Download
Website
Portaal:  Computerspellen

Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie, genaamd Kong: The 8th Wonder of the World op de Game Boy Advance, is een computerspel ontwikkeld door Ubisoft Montpellier en uitgeven op 17 november 2005 door Ubisoft. Het spel is uitgegeven voor de Game Boy Advance, GameCube, Microsoft Windows, PlayStation 2, Xbox, Nintendo DS, Xbox 360 en PlayStation Portable. Het spel is gebaseerd op de film King Kong.

Gameplay[bewerken]

Tijdens het spel bestuurd de speler Jack Driscoll (Adrien Brody) en de grote gorilla King Kong en hun gevecht om te overleven op Skull Island in 1933. De HUD is minimaal in dit spel. Zo is er geen healthbalk, geen richthulp en geen ammunitieteller.

In de meeste missies bestuurd de speler Jack Driscoll en moeten de gevaren van het eiland getrotseerd worden om zo Anne te redden uit de klauwen van King Kong. Tijdens andere missies bestuurd de speler Kong en moet de speler veelal Anne beschermen tegen V-Rexes en de inboorlingen. Kong wordt bestuurd vanuit een third-person camera en Jack vanuit de eerste persoon.

Kong kan vijanden oppakken, bijten, slaan en dingen op vijanden afgooien. Tevens kan Kong een woede-uitbarsting starten, waarbij het scherm gouden gloed krijgt en de tijd verlangzaamd. Kong doet tevens zelf meer schade en ontvangt minder schade. Veel van gevechten met bazen vinden plaats met Kong, aangezien de wapens van Jack deze meestal geen schade toe kunnen brengen.