Play Kwek Show

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Play Kwek Show is een 15 minuten durende interactieve animatronicsshow in Duinrell, die de Kikkershow opvolgde. De show is een kikkerversie van de Playbackshow, een tv-programma uit de jaren 90. Deze show is overigens geheel geproduceerd door Duinrell zelf.

De 'Play Kwek Show' bevindt zich in het themagedeelte 'Wonderland' en speelt vanaf 10.30 elk uur tot een half uur voor het sluiten van het park (16.30/17.30 uur). Het is de eerste animatronicsshow van Duinrell.

Personages[bewerken]

In de Play Kwek Show zijn bekende artiesten nagedaan:

Verder bestaat de Play Kwek Show ook nog uit:

  • Kleine Billy
  • De Vissenjury
  • De Publieksjury (het publiek op de voorste rij dat stemt door middel van de stemkastjes in een houten reling voor hen). De resultaten van de Publieksjury verschijnen op het scorebord achter het waterorgel.

Indeling[bewerken]

De indeling van de Play Kwek Show bestaat uit een theater met houten zitbanken. Gescheiden door een sloot, waar de vissenjury in zit, kom je aan de overkant waar de show zich afspeelt. Tussen twee zeshoekige huisjes, in de linker Kikker Bill en in de rechter Banana Kwakwa en Status Kwek, zit een groen, natuurlijk decorachtergrond met daar achter een klein huisje voor Bennie Bever en ervoor een steiger voor Meneer Prins. Achter de natuurlijke achtergrond zit het waterorgel met de valse noot. Achter het waterorgel is een stuk land waar het scorebord en de boomstam van Kleine Billy staan.

Geschiedenis[bewerken]

In 1978 werd begonnen met de voorbereidingen van de eerste animatronicsshow. Hugo van Zuylen van Nijevelt kreeg het idee door de vele animated poppen die Disney gebruikt in haar attracties. Duinrell koos ervoor om in plaats van mensenpoppen dierenpoppen te gebruiken. Duinrell koos kikkers als hoofdpersonages in deze show. De Kikkershow ging in 1979 in première. De Kikkershow werd in opdracht van Duinrell ontwikkeld door Chistian Hofmann. Hans Vermeulen zorgde voor de muziek en Robert Paul voor de teksten en stemmen. In 1981 opende Paul van Vliet de Kikkershow, samen met Diederik van Dril tot Slotenkroos. Dit was een van de karakters van de Kikkershow.

In 1990 is de Kikkershow verandert in de Play Kwek Show. Door de jaren heen zijn er nog kleine aanpassingen geweest. Zo zijn er de afgelopen jaren enkele decorstukken vervangen, kreeg Bennie Bever een nieuw huisje, zijn de kledingstukken en achtergronden vervangen en is het geluid aangepast.