Portaal:In het nieuws/Tennis/2009

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nieuwsfeiten met betrekking tot tennis in 2009.

20 december[brontekst bewerken]

  • Kim Clijsters wordt verkozen tot Belgisch sportvrouw van het jaar.

5 december[brontekst bewerken]

29 november[brontekst bewerken]

8 november[brontekst bewerken]

4 november[brontekst bewerken]

  • Vlaamse tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse worden door het Vlaamse dopingstribunaal voor 1 jaar geschorst omdat ze drie keer nalieten hun zogenaamde "whereabouts" door te geven wat voor het tribunaal gelijk staat met een positieve dopingscontrole. Ook bokser Sugar Jackson hangt om dezelfde reden een schorsing boven het hoofd.

13 september[brontekst bewerken]

  • De Belgische Kim Clijsters wint een maand na haar comeback de US Open. In mei 2007 beëindigde ze haar carrière. In 2008 werd ze moeder en begin dit jaar overleed haar vader Lei Clijsters. Voor Clijsters is het de tweede keer dat ze een grandslamtoernooi wint. Eerder deed ze dat in 2005, ook in New York.

9 september[brontekst bewerken]

6 september[brontekst bewerken]

5 juli[brontekst bewerken]

  • Roger Federer wint het tennistoernooi van Wimbledon, waarmee hij als eerste tennisser erin slaagt om 15 keer een grandslamtoernooi te winnen.

7 juni[brontekst bewerken]

31 mei[brontekst bewerken]

1 februari[brontekst bewerken]

  • Rafael Nadal verslaat in een kwalitatief hoogstaande finale van de Australian Open de Zwitser Roger Federer. Het is voor de eerste keer dat de 22-jarige Spanjaard deze grand slam wint. Op zijn palmares ontbreekt nu alleen nog de titel in de US Open. Federer had in Australië de mogelijkheid om zijn 14e grand slam te winnen en hiermee het record van de Amerikaan Pete Sampras te evenaren.

31 januari[brontekst bewerken]

9 januari[brontekst bewerken]