Premier (drums)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Premier Percussion Limited is fabrikant van drums en percussieinstrumenten gevestigd in Leicestershire (Groot-Brittannië). De fabriek werd oorspronkelijk in 1922 opgericht in Londen onder de naam "Premier Drum Company" door Albert Della Porta en George Smith.

Al voor 1930 begon de fabriek met het vervaardigen van symfonische percussie, fanfarepercussie en bekkens. In de jaren dertig verhuisde de fabriek naar Acton voor meer werkruimte. Hier groeide de fabriek enorm vanwege haar fabricage van pauken die werden gebruikt ter ondersteuning van de stomme film. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd de fabriek omgebouwd tot fabriek voor het bouwen van tank- en vliegtuig behuizing. In 1940 werd de fabriek gebombardeerd waardoor de fabriek wederom verhuisde naar Leicester.

In oktober 1987 werd Premier overgenomen door de Yamaha Corporation, dat tot 1992 eigenaar bleef. Hierna wisselde Premier regelmatig van eigenaar.

Bekende drumconcepten van Premier zijn de Premier 2000 Snare, de Resonator serie, de Signia and Genista series, de APK/XPK, de Olympic serie, de Artist series en de Premier series (Maple/Birch/Gen-X Hybrid).

Artiesten[bewerken | brontekst bewerken]

Replica van de drumset van The Who

De volgende artiesten maken gebruik van Premier.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • John Bonham van Led Zeppelin kreeg op 14-jarige leeftijd zijn eerste Premier drumkit. Het was oud en roestig, maar functioneel.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]