Rémi Gaillard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rémi Gaillard
Rémi Gaillard (2011)
Rémi Gaillard (2011)
Geboren 7 februari 1975
Montpellier
Medium humoristische filmpjes
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Rémi Gaillard (Montpellier, 7 februari 1975) is een Franse komiek, bekend vanwege zijn practical jokes. Hij werd beroemd door zijn humoristische filmpjes online te zetten.

Het motto van Gaillard is C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui (Door iets te doen, word je iemand).

In de meeste van zijn filmpjes zien we hoe Gaillard streken uithaalt met anderen, iedereen kan de klos zijn: pizza-bezorgers, voetgangers, vissers en zelfs voor politie deinst hij niet terug.[1] Een van zijn bekendste grappen was tijdens de Coupe de France van 2002, toen hij als speler het veld op ging en zich liet feliciteren door president Jacques Chirac.

De videoclips van Rémi Gaillard zijn gezien door miljoenen mensen op YouTube. Een van de beroemdste clips is "Kangaroo" met bijna 75 miljoen views (74.443.558) in december 2016 , hiernaast staat "Mario Kart" op nummer 2 met bijna 70 miljoen views (69.643.603) in december 2016. Ook een groot succes is Pac Man met meer dan 60 miljoen views (61.551.371). De meeste video's van Gaillard zijn gedraaid door zijn vriend Gregory Lafargue.

Hij maakt niet alleen filmpjes van zijn grappen, maar laat hij geregeld filmpjes van zijn voetbalkwaliteiten zien: in het raken van kleine voorwerpen op grote afstand met de bal is hij bedreven.