Rachel Hazes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Rachel Hazes
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Rachel Hazes-van Galen
Geboren Rotterdam, 3 maart 1970
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Overig
Partner(s) André Hazes (1991-2004)
Kinderen Roxeanne (1993)
André jr. (1994)
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Rachel Hazes-van Galen (Rotterdam, 3 maart 1970) is de weduwe van de op 23 september 2004 overleden zanger André Hazes.

Biografie[bewerken]

Jeugd[bewerken]

Rachel Hazes werd geboren in Rotterdam en groeide op in een slagersgezin. Na haar middelbare school werkte ze een tijdje in een slagerij. Rachel en haar ouders waren grote fans van André Hazes.

Privé[bewerken]

Op 14 oktober 1991 trouwde zij met André. Rachel en André woonden in Vinkeveen en kregen twee kinderen: Roxeanne (1993) en André jr. (1994). Voor het overlijden van haar echtgenoot André Hazes woonden de twee al apart van elkaar.

Carrière[bewerken]

Na het overlijden van André Hazes in 2004 trad Rachel nadrukkelijk op de voorgrond. Zij regisseerde de publiciteit rond de rouwplechtigheden en trad op in een documentaireserie van de TROS: Namens André. Een jaar na het overlijden van haar man verscheen het boek Typisch André. Rondom de publicatie van het boek was veel te doen. Zo spande Annie, André Hazes' eerste vrouw, een proces aan om publicatie te voorkomen. In het boek zou veel privégevoelige informatie zijn opgenomen.[1] De rechter wees deze eis af.[2]

Bezoekers van de website van de Volkskrant kozen Rachel in 2005 tot Nederlander van het jaar. Daarvan was een actie van GeenStijl de vermoedelijke oorzaak: de weblog had de lezers opgeroepen te stemmen op Rachel Hazes, Sylvie Meis en Geert Wilders.

Externe link[bewerken]