Rachel Hazes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rachel Hazes
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Rotterdam, 3 maart 1970
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederlands
Bekend van huwelijk met André Hazes
Overig
Kinderen Roxeanne (1993)
André jr. (1994)
Portaal  Portaalicoon   Media

Rachel Hazes-van Galen (Rotterdam, 3 maart 1970) is een Nederlands mediapersoonlijkheid. Ze is de weduwe van de in 2004 overleden zanger André Hazes.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Rachel van Galen werd geboren in Rotterdam en groeide op in een slagersgezin. Na haar middelbare school werkte ze een tijdje in een slagerij. Van Galen en haar ouders waren grote fans van André Hazes. Als tiener leerde ze de zanger al kennen en kregen ze een relatie.

Op 14 oktober 1991 trouwde zij met Hazes. Ze woonden in Vinkeveen en kregen twee kinderen: Roxeanne (1993) en André jr. (1994). Voor het overlijden van haar echtgenoot woonden de twee al apart van elkaar.

Na het overlijden van André Hazes in 2004 trad Rachel nadrukkelijk op de voorgrond. Zij regisseerde de publiciteit rond de rouwplechtigheden en trad op in een documentaireserie van de TROS: Namens André. Een jaar na het overlijden van haar man verscheen het boek Typisch André. Het boek was geschreven door een bekende van André Hazes en zijn weduwe leverde hieraan bijdragen. Hazes' eerste echtgenote spande vergeefs een kort geding aan om uitgave te voorkomen.[1]

Bezoekers van de website van de Volkskrant kozen Rachel Hazes in 2005 tot Nederlander van het jaar. Daarvan was een ludiek bedoelde actie van GeenStijl de oorzaak: de weblog kaapte de wedstrijd door op te roepen op haar te stemmen. De krant stopte na deze actie van GeenStijl met de jaarlijkse verkiezing.

De musical Hij Gelooft in Mij, die liep van 2012 tot 2015, is gebaseerd op het leven van Rachel en André Hazes. Zij werd daarin vertolkt door onder meer Chantal Janzen en Hadewych Minis.[2] In de film Bloed, zweet & tranen (2015), over het leven van André Hazes, werd de rol Rachel Hazes opnieuw vertolkt door Hadewych Minis.

Publicatie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]