Radiator Springs Racers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Radiator Springs Racers
De racebaan waarbij twee wagens het tegen elkaar opnemen
Algemene informatie
Locatie Vlag van Verenigde Staten Disney California Adventure Park
Themagebied Cars Land
Soort attractie Darkride
Slot car racing
Bouwer(s) Dynamic Structures
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Geopend
Opening 15 juni 2012
Thematisering en muziek
Thema Cars
Voorshow Afwezig
Wachtrijmuziek Aanwezig
Ritmuziek Aanwezig
Eigenschappen
Topsnelheid 64 km/u
Ritduur 4:22 minuten
Veiligheidsbeugel Veiligheidsgordel
Capaciteit zes personen/voertuig
Wachtrij
Snelpas FastPass
Single riders-rij Aanwezig
Baby switch Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Radiator Springs Racers is een attractie in het Amerikaanse Disney California Adventure Park, gebaseerd op de film Cars. Deze attractie omvat zowel een slot car race als een darkride. De attractie opende op 15 juni 2012 in themagebied Cars Land, een deel van het park dat ingericht is a.d.h.v. de film Cars. De attractie is een van de duurste Disney-attracties in het resort.

De bezoekers maken de tocht in auto's die eruitzien als auto's uit de films van Cars. Hiermee rijden ze door Ornament Valley, een weids landschap met woestijn en canyons. Dit weidse landschap is gecreëerd met behulp van Forced perspective, een methode van optische illusies waardoor de rotsformaties groter en verder weg lijken dan ze zijn.

In het begin van de rit rijdt het voertuig door een woestijnlandschap via een kronkelweg bergopwaarts. Boven in de rotsformatie rijdt het voertuig het darkridegedeelte in waarbij de route bij nacht wordt afgelegd en men verschillende animatronics, autopersonages uit de film tegenkomt. Hierna rijdt men door het dorp Radiator Springs waarbij de route in tweeën wordt gesplitst. De ene auto gaat links, de andere rechts zodat ze hierna tegen elkaar kunnen racen. Maar voordat de race begint gaan beide auto's door de garage waar ze worden opgelapt. Hierna volgt de race. Twee voertuigen worden naast elkaar opgesteld, waarna beide voertuigen tegen elkaar racen met een topsnelheid van 64 km/u. Deze wedstrijd vindt buiten in het rotslandschap plaats. Onderweg op een afdaling wordt een foto gemaakt. De winnaar wordt random bepaald waardoor een van de voertuigen net iets eerder de finish bereikt. Hierna rijden de auto's door een grot met druipstenen en komen beide banen weer bij elkaar.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Radiator Springs Racers van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.