Rallynavigator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
09-02-2019
Genomineerd wegens te beperkte omvang   Woordenboekdefinitie

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina slechts een woordenboekdefinitie bevat en dus niet voldoet aan de conventies van Wikipedia.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Richtlijn is dat een artikel minstens drie feiten moet bevatten. Wellicht is de inhoud wel geschikt voor het WikiWoordenboek.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

De rallynavigator zit lager in de wagen dan de rallycoureur voor betere gewichtsverdeling
Een blad uit een roadbook of pacenotes, met aantekeningen van de rallynavigator

De rallynavigator of copiloot is degene die samen met een rallycoureur een team of equipe vormt in de rallysport. De navigator is in de rallysport meestal een tweede bestuurder en moet dus ook voldoen aan alle regelgeving die van de eerste bestuurder wordt verwacht, inclusief een rijderslicentie. Er bestaat wel ook een licentie navigator, in dit geval mag de navigator niet rijden met de wagen.[1]

Het is de taak van de navigator om een gedetailleerde beschrijving van de route te kunnen overmaken aan de rallycoureur op het gepaste moment. Hiervoor gebruikt men het zogenaamde "roadbook", ook "pacenotes" of "nota's" genoemd. Deze nota's zijn een reeks tekens die de afstand tot de volgende bocht vermelden, aangeven waar op de proef zich gevaren bevinden en hoe snel een bocht genomen kan worden.[2] De communicatie gebeurt veelal via boordradio gegeven het omgevingsgeluid in de rallywagen.

Een aantal bekende rallynavigatoren zijn de Belgische Nicolas Gilsoul, Stéphane Prévot en Sven Smeets of de Nederlandse André Schoonenwolf, naast Daniel Elena, Sander van Barschot, Julien Ingrassia, Miikka Anttila, Jarmo Lehtinen, Paul Nagle, Nicky Grist, Chris Patterson, Phil Mills, Michael Park, Ilka Minor, Scott Martin of Christian Geistdörfer.