Real Milli Vanilli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Real Milli Vanilli bestond uit Charles Shaw, Johnny Davis en Brad Howell. Zij zongen alle liedjes voor Milli Vanilli in. De reden waarom Shaw, Davis en Howell niet zelf als Milli Vanilli door het leven gingen, was omdat hun manager Frank Farian hen niet te promoten vond.

Charles Shaw vertelde, na het succes van het eerste album van Milli Vanilli, aan een verslaggever dat hij, Johnny Davis en Brad Howell de teksten op de plaat hadden ingezongen. Toch werd ook het tweede album van Milli Vanilli een succes en liep alles goed af voor Morvan en Pilatus, aangezien Shaw werd afbetaald met zwijggeld.

Toen uiteindelijk toch uitkwam dat de heren van Milli Vanilli niet degenen waren die op de platen te horen waren, besloten Shaw, Davis en Howell het succes van Milli Vanilli voort te zetten, door niet alleen in te zingen, maar ook zelf de band te vormen. Onder de naam The Real Milli Vanilli probeerden zij successen te behalen, maar tevergeefs. Waarschijnlijk kwam dat, omdat de wereld zich helemaal tegen het hele Milli Vanilli-gedoe gekeerd had en er genoeg van had.

Van de 'gezichten' van Milli Vanilli (Fransman Fab Morvan en Duitser Rob Pilatus) wordt nog vaak gedacht dat ze zelf geen noot konden zingen. Fab en Rob hadden inderdaad minder zangtalent dan de eigenlijke zangers (en buitenlandse accenten), waardoor ze niet helemaal in het plaatje van de producer pasten, maar zingen bleken ze toch wel te kunnen.