Rob Pilatus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rob Pilatus (rechts) tijdens de repetities voor de uitreiking van de Grammy Awards (februari 1990)

Rob Pilatus (New York, 8 juni 1965Frankfurt, 2 april 1998) was een van de gezichten van de Duitse popgroep Milli Vanilli. Hij scoorde enkele wereldwijde hits met nummers als Girl, you know it's true en Girl, I'm gonna miss you.

In 1990 werd echter bekend dat Pilatus, die inmiddels verslaafd geraakt was aan cocaïne, en Fab Morvan nooit één noot gezongen hadden, waarna hun populariteit vervolgens zienderogen daalde. Pilatus deed een mislukte zelfmoordpoging, probeerde in 1993 terug te komen in de muziek, maar raakte al snel aan lager wal. In 1995 werd hij in Los Angeles gearresteerd voor het aanvallen van een man. Een maand later vernielde hij een huis en sloeg hij een andere man neer die in zijn auto probeerde in te breken. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot drie maanden cel.[1]

In maart 1998 verklaarde Pilatus op de Duitse televisie dat hij liever dood wilde zijn. Begin april van datzelfde jaar, dus amper één maand later, werd hij op 32-jarige leeftijd dood aangetroffen in een hotelkamer in Frankfurt. Hij was waarschijnlijk overleden aan een dodelijke combinatie van alcohol en drugs.