Reinie Melissant-Briene

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Reinie Melissant-Briene
Reinie melissant-1518386775.JPG
Algemene informatie
Volledige naam R.W.J. (Reinie) Melissant-Briene
Geboren 12 maart 1965
Functie Burgemeester van Gorinchem
Sinds 2017
Partij CDA
Titulatuur drs.
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

R.W.J. (Reinie) Melissant-Briene (Vriezenveen, 12 maart 1965) is een Nederlands politicus van het CDA.

Ze is geboren en opgegroeid in Twente en was als tiener al actief in het CDJA; de jongerenafdeling van het CDA. Ze is afgestudeerd in Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en heeft stage gelopen bij de CDA-Tweede Kamerfractie. Tevens heeft ze Strategisch Management gestudeerd aan de Universiteit Utrecht (MSM).

Haar politieke carrière begon in de gemeente Rijssen waar ze al jong gemeenteraadslid en na een jaar ook fractievoorzitter werd. Haar ambtelijke carrière begon bij de gemeente Hellendoorn, waarna ze gewerkt heeft voor de gemeenten Cranendonck en Woudrichem (algemeen directeur/gemeentesecretaris). Ze is acht jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Noord-Brabant, waar ze tevens vicefractievoorzitter was van de CDA-Statenfractie en lid van het Statenpresidium.

Van december 2006 tot 2013 was Melissant-Briene burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Korendijk. Ze vervulde regionaal diverse bestuurlijke posities, waaronder het voorzitterschap van het Veiligheidshuis van de regio Zuid-Holland Zuid. Op 1 februari 2013 werd ze directeur en lid van de Directieraad in Dordrecht waarbij Servaas Stoop haar als waarnemend burgemeester in Korendijk opvolgde. Bij haar afscheid in Korendijk werd ze benoemd tot ereburger.

Ze is lid van enkele raden van toezicht en is tevens MfN-registermediator.

De gemeenteraad van Gorinchem heeft haar in mei 2017 voorgedragen om daar burgemeester te worden. Op 28 augustus 2017 is zij geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Gorinchem.

Voorganger:
G.J. Fleers (wnd)
Burgemeester van Korendijk
2006 - 2013
Opvolger:
S. Stoop (wnd)
Voorganger:
G. Veldhuijzen (wnd)
Burgemeester van Gorinchem
2017 - heden
Opvolger:
-